Gå til sidens hovedinnhold

Kurt hedrer Teigen med online-hjemmekonsert

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag kveld vil Kurt Bjørnsgård hedre sitt store Idol Jahn Teigen med egen konsert.

(Tønsbergs Blad)

Konserten vil foregå hjemmefra og den vil som så mange andre konserter for tiden, bli streamet via facebook.

- Jeg er jo både Teigen- og Tønsberg-fan på min hals. Dermed slår jeg to fluer i en smekk her. Jeg hyller ham, samtidig som jeg gir folk i Tønsberg i en konsert, forteller Bjørnsgård.

- Blitt spurt av mange

Bjørnsgård opplyser at fredagens konsert vil bli på om lag tre kvarter.

- Jeg har blitt spurt av mange om jeg ikke kunne tenke meg å gjøre noe slikt. Jeg er ikke den fremste på dette med teknologi, så det har holdt meg litt tilbake. Men med litt hjelp og bistand skal nok dette gå likevel. Jeg gleder meg og tror dette kommer til å bli bra, fortsetter han.

Bjørnsgård har selv så lenge han "kan huske" vært stor fan av nylig avdøde Jahn Teigen og hans musikk.

- Flotte melodier og tekster

- Hvorfor jeg liker Teigen og hans musikk? Det er veldig enkelt.. For det første hadde han slike flotte melodier, og tekstene hans spesielt, har alltid fenget meg sterkt. Han sang om livet og om hverdagslige ting, sånt som vi alle kunne kjenne oss igjen i. For det andre hadde han en flott personlighet, en veldig uhøytidelig og samtidig lyttende fyr.

Bjørnsgård vokste selv opp på Solvang, ikke langt fra Teigen selv, og føler sånn sett også en spesiell nærhet til tønsbergenseren Teigen.

- Han har så å si vært med meg hele livet. Favoritt-låta mi med Teigen er nok "Gi meg fri", den skal jeg i alle fall forsøke å få med meg på fredag. Jeg vil også legge ut en mulighet for publikum til eventuelt å bidra via vipps. Pengene som kommer inn her vil ikke gå til meg, men til et Teigen-relatert fond, opplyser han.

Kommentarer til denne saken