Veierlandfestivalen er i boks

Venke Knutson på scenen ved siste Veierlandfestival.

Venke Knutson på scenen ved siste Veierlandfestival. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Programmet for festivalen på Veierland er klart.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– En velfortjent pust i bakken, kaller Atle Torbjørnsen i arrangementskomiteen pausen i festivalarrangementet som pleier å gå av stabelen hver august, men med unntak fra i fjor.

I år er de tilbake, og her er årets program for festivalen som er lørdag 11. august:

Hovedartist er Reidar Larsen & The Storytellers. Reidar Larsen er en kjent bluesmusiker, og har bidratt på flere store bluesfestivaler. For noen år siden fikk han endatil Spellemannprisen i bluessjangeren for jobben han gjør.

Jan Toft, allsidig musiker, vokalist og komponist, kommer også. Han var med i gruppa Vamp fra starten av til han ga seg ved utgangen av 1998. Han skrev melodiene til flere av Vamps mest kjente sanger. Toft har vunnet tre Spellemannpriser med Vamp og var selv nominert til Spellemannprisen i 2010 i vise-klassen.

Så er det Eva & The Heartmaker, der Eva Weel Skram er frontfigur og vokalist. Hun ble for alvor kjent i Idol 2005, og sammen med Thomas Stenersen leverer hun frisk pop.

Daughters of Waters kommer også. Det er et jenteband med blant andre Trine Jeanette Flemming på vokal og gitar og Celi Håkanlind, som sammen «er et musikkprosjekt som flyter på kvinnelige musikere i alle sjangre». Daughters of Water har også spilt på Veierlandfestivalen før og er et hyggelig innslag.

The Ground består av velkjente og rutinerte musikere, som Berdon Kirksæther på gitar, Erik Gabrielsen på bass og Per Eriksen på trommer. Berdon var frontfigur i bluesbandet CIA gjennom hele 90-tallet, der han blant andre spilte sammen med Vidar Busk, som gjestet Veierlandfestivalen i forfjor.

Våre helter i Philips Pirater stiller trofast opp, og sørger for at plassen foran scenen er stappa full av hoppende fans. De er en powertrio fra Sandefjord som leverer Jimi Hendrix, Led Zepplin, Cream og Eric Clapton med flere.

Porten åpner klokka fem, og siste ferge fra øya er tilpasset siste opptreden.

– Årets artister er en fargerik bukett kunstnere som vil gjøre besøket til en stor opplevelse for alle som besøker årets koseligste festival, loves det i invitasjonen.

Artikkeltags