Ronny fra Nøtterøy har noe felles med statsminister Erna Solberg

«DATOEN»: Ronny Bjune forteller om livet sitt i beste sendetid hos NRK.

«DATOEN»: Ronny Bjune forteller om livet sitt i beste sendetid hos NRK. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva er likheten mellom Ronny Bjune fra Nøtterøy og statsminister Erna Solberg?

DEL

(Tønsbergs Blad) To ting: Begge er født 24. februar 1961. Og av den grunn skal de begge nå medvirke i samme episode av NRKs dokumentarserie «Datoen».

I hver episode av «Datoen» skal tre personer, en «kjendis» og to «sivilisiter» fortelle om livet sitt, om episoder som har formet dem som mennesker og om hendelser i livsløpet som har vært av spesiell betydning.

– Privat og personlig

– Det som skjer, er at når NRK bestemmer seg for episode-dato, kontakter de samtlige i landet som er født på denne datoen. Og av dem som sier seg interessert i å være med, foretas det en videre utvelgelse, basert på intervjurunder og annet, forteller Bjune.

LES OGSÅ: Flere vestfoldinger i «Norske talenter»

Han var umiddelbart ikke helt sikker på hvor vidt dette kunne være noe for ham.

– Ja, jeg var litt usikker. For dette er jo både nært, privat og personlig. Dessuten lurte jeg litt på i hvilken grad min person kunne ha noen form for allmen interesse? Men det som blant annet gjorde dette interessant, var A-kjendisen som skulle være med her. Større kjendis her til lands en statsministeren finnes vel knapt.

– Alle har en historie

Bjune innrømmer at det kommer til å bli «litt spesielt» å se seg selv på TV-skjermen i beste sendetid.

– Konseptet har jo som utgangspunkt at absolutt alle mennesker har en egen historie å fortelle. Dette blir jo en personlig reise tilbake i tid, noe som for min egen del også, har vært veldig interessant. Det er jo flere timer med intervjuer som her skal bli klippet ned til noen minutter med prating.

Han har ikke selv sett det ferdige resultatet.

LES OGSÅ: Fredrik skal få tv-seerne til å gispe og måpe

– Det har jeg ikke. Naturlig nok er jeg kjempespent. Den episoden jeg er med i, er visst den siste i årets sesong. Jeg velger å se slik på det at de har spart det beste til slutt, humrer Ronny Bjune.

Den tredje personen som er med i denne epiosden, er en kvinne fra Søndeled i Aust-Agder, Solrun Valen.

Og datoen for denne episoden av «Datoen» er 20. februar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken