Sommeren i et høl

Håper på oppholds: Dårlig vær er litt av sjarmen under øvingsperioden i Thaulowhullet, men skuespillerne har bestilt finvær fra premieredagen. (F.v) Joanna Myrelli, Geirr Johnnson, Øyvind V. Kjeksrud, Marit Simonsen og Rolf Dolven.

Håper på oppholds: Dårlig vær er litt av sjarmen under øvingsperioden i Thaulowhullet, men skuespillerne har bestilt finvær fra premieredagen. (F.v) Joanna Myrelli, Geirr Johnnson, Øyvind V. Kjeksrud, Marit Simonsen og Rolf Dolven. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Torsdag har Thesbiteaterets Shakespeare-forestilling «De lystige koner i Windsor» premiere nettopp i et høl.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Jeg elsker hølet, forteller Joanna Myrelli fra Tjøme.

– Det er et sånt sted man bare må oppleve for å forstå hva det er de andre snakker om. Det er helt magisk.

For de som ikke vet det, er det Thaulowhullet som kalles hølet på folkemunne. Det er heller ikke vanskelig å finne, for det ligger i skogen bak Tønsberg ishall.

Superlativene strømmer når skuespillerne prater om sin arbeidsplass.

– Det behøver ikke å skje noe på scenen for at magien skal vise seg. Det holder at man setter seg ned og ser seg rundt. Det er så utrolig vakkert her. Og når lysgutta begynner med sine lysprøver, er det helt fantastisk, forteller Nøtterøy-trubadur Rolf Dolven. Han har vært involvert i Thesbis virke i en mannsalder, og det var han som stod som produsent for de første produksjonene i Thaulowhullet.

- Det er galskapen som driver oss, og lysten til å videreformidle Shakespeares verker, forteller Øyvind V. Kjeksrud, opprinnelig fra Vestskogen. Det er femte gangen Kjeksrud tilbringer sommeren i hølet, og han blir ikke lei.

I tillegg til at Thaulowhullet er magisk, spøker Geirr Johnsson fra Teie med at det er selvterapi å stå på scenen i skogen der bak Tønsberg ishall. – Et sted må jo vi få det ut, vi også, og hva er vel bedre enn å gjøre det i det mystiske og magiske, hølet, spør han.

Forestillingen vises i Thaulowhullet fra 28. juni til 15. juli. Britiske Peter Cripps er hentet inn på regisiden og det er Karl Sundby, som mange kjenner fra Hotel Cæsar, som har hovedrollen som Sir John Falstaff, en av Shakespeares mest populære figurer.

– Det Shakespeare skrev om, for flere hundre år siden, er fremdeles dagsaktuelt, forteller Johnsson. – Årets forestilling er en komedie. Den grenser nesten til å være en farse. Men publikum lo av det da, og de kommer til å le i år også, avslutter han.

Artikkeltags