Sminkeprøve med far

?Jeg har nok blitt påvirket av pappas teaterengasjement, men han har aldri oppfordret meg til å bli skuespiller?, forteller Joanna Myrelli.

?Jeg har nok blitt påvirket av pappas teaterengasjement, men han har aldri oppfordret meg til å bli skuespiller?, forteller Joanna Myrelli. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Thesbiteateret spiller ”De lystige koner i Windsor” i Thaulowhullet for tiden, og på scenen står thesbigeneral Frank Lie sammen med datteren Joanna Myrelli fra Tjøme.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

- Det er nok ikke mange som har opplevd å sminke seg sammen med faren sin, forteller Joanna. Og jeg må innrømme, jeg ler godt når han bommer med eyelineren.

Joanna er oppvokst på Nøtterøy men har nå bosatt seg på Tjøme, mens faren har reist tilbake til Tønsberg.

Inn med morsmelken
Frank Lie brenner for teater, og han er en av drivkreftene bak Thesbiteateret. Frank har vært med siden starten i 1972, og er nå kunstnerisk leder for teatergruppen. Han jobber til daglig som oversetter, og fått sin skuespillerutdanning gjennom Thesbiteateret, som fungerte som en praktisk teaterskole de første årene. Myrelli forteller at hun som liten syns teateret tok veldig mye av farens tid. – En periode i livet kan du vel si at jeg hadde teater langt opp i halsen, forklarer hun. Samtidig er også minnene gode. Hun har vært med pappa Frank på uttalelige øvinger på blant annet Papirhuset Teater. – Jeg husker jeg lekte mellom benkeradene, og var vel mer opptatt av leken ved teateret, enn det som ble formidlet på scenen. Det var en god opplevelse å få med seg.

Som far, så datter
I denne familien faller ikke eplet langt fra stammen, for Joanna har utdannet seg til skuespiller selv. – Ja, jeg har vært lei av pappas teaterengasjement, men jeg ble liksom trukket i den retningen likevel, forklarer den unge skuespilleren.

Men det var ikke før som 16. åring at Joanna fikk den store åpenbaringen. Hun hadde søkt seg inn på dramalinjen ved Greveskogen videregående skole og fått en liten rolle i Thesbiteaterets oppsetning av ”Romeo og Julie”, og da var det gjort, det var ingen vei tilbake. Etter endt videregående gikk turen til Norsk Institutt for scene og studio og Norsk skuespillerinstitutt. Men å jobbe som skuespiller er ikke bare lett. – Pappa har alltid støttet meg i mine valg, men han har aldri direkte oppfordret meg til å bli skuespiller, forteller Joanna. Pappa Frank forklarer at han har forsøkt å gi datteren et mest mulig sannferdig inntrykk av hva det vil si å være skuespiller. – Uansett er det Joannas valg, og det er viktig for meg at hun følger sitt hjerte, sier thesbigeneralen.

Deler scene
Det er 13. gangen Thesbiteateret viser Shakespeare i Thaulowhullet, og fjerde gangen far og datter deler scene. På spørsmål om det er utfordrende med nære relasjoner og samtidig dele scene, svarer de at det er like problemløst som å dele scene med en hvilken som helst annen skuespiller. – Det er veldig hyggelig å få disse anledningene til å gjøre noe sammen, og ikke minst, få tid til å se hverandre, forteller Joanna. Til høsten står det premierte skuespillet ”Proof” på plakaten for Thesbiteateret. Stykket er den siste produksjonen i jubileumsprogrammet i anledning teaterets 40 års jubileum. Joanna er med på scenen mens Frank har regien, og de gleder seg til samarbeidet. Men før det skal William Shakespeares stykke ”De lystige koner i Windsor” gjennomføres. Joanna spiller tjeneren til den franske legen Caius, mens Frank spiller en av de lystige konenes sjalue ektemann. Skuespillet regnes som verdens første farse, så latteren kommer sannsynligvis til å sitte løst i Thaulowhullet i sommer.

De lystige koner spilles hver dag kl 2200, unntatt mandager. Spillested er Thaulowhullet.

Artikkeltags