Populær blåkonsert

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bluespastor'n «Reverend John» og hans blueskamerat Trond Ytterbø er tilbake.

DEL

Flere somre på rad har ”Blå Sommer”-konsertene vært holdt langs kysten av duoen ”Ytterbø’n og Rev. John”.

I fjor ble turneen avlyst på grunn av at pianisten i duoen - Jon Ultvedt – ble utsatt for en ulykke som blant annet medførte at han brakk høyre håndledd.

I år er duoen tilbake i Hvasser og Veierland kirker. Duoene har besøkt Tjøme, Hvasser og Veierland flere ganger tidligere, og publikum har trofast møtt opp år etter år, og vært med å skape en trivelig stemning.

”Blå Sommer” er en litt annerledes konsertopplevelse med sommerblues i kirken - lett tilbakelent – til ettertanke og refleksjon. Intensjonen er å presentere en musikkform som det svinger av – samtidig som uttrykket er litt mer ”lavmælt” for å skape ro og refleksjon.

Artistene er Trond Ytterbø er en veteran i norsk blues. I mer enn 30 år har han turnert land og strand rundt med Notodden Blues Band. I alle år har han vært en sentral person i Notodden-miljøet hvor Europas største bluesfestival etter hvert har vokst fram. Som bandmusiker i ulike sammenhenger og som låtskriver, har han skaffet seg en stor tilhørerskare utover landet. Nylig ble han tildelt LO`s kulturpris.

Jon Ultvedt – ”Rev. John” er ”bluespastor’n” - og leder eget band som spiller like selvfølgelig på puber og bluesklubber som på kirkekonserter (Rev. John Band). Bandet har fått mye hederlig omtale og begeistret mottakelse etter konserter på flere av landets bluesklubber. Jon Ultvedt leder også storbandet Grenland Allstars, og koret Pajo. I tillegg opptrer Jon Ultvedt ofte solo.

Det er åtte år siden de første ”Blå Sommer”-konsertene ble arrangert. Publikum og avisanmeldere har uttrykt begeistring for det de har fått høre.

Konsertene holdes torsdag, 19. juli kl.20.00 i Hvasser kirke, og dagen etter, fredag 20. juli i Veierland kirke.

Artikkeltags