Gå til sidens hovedinnhold

Cecilie, Nick og Charlotte jubler: Påmeldingene til Færder'n strømmer på, og nå inviteres du til folkefest

Artikkelen er over 3 år gammel

Alt arrangørene av årets Færderfestival nå ønsker seg, er mye med folk og godt med vær.

(Tønsbergs Blad)

– Alt er i rute, alt er på stell. Det eneste vi ikke kan gjøre klart på forhånd er det gode været og den store publikumstilstrømningen, forteller Charlotte Svensen, Cecilie B. Sørumshagen og Nick Sandberg fra arrangementskomiteen.

For andre gang blir Tønsberg ankomsthavn for denne legendariske seilasen i Oslofjorden. Og nok en gang legges det opp til å skape en skikkelig folkefest på brygga og i byen ellers.

LES OGSÅ: Plass til flere på festival

– Begynner å falle på plass

Knappe to uker gjenstår før Færderfestivalen starter fredag 8. juni. Denne helgen skal byen preges av ulike aktiviteter, arrangementer og mye annen moro. Tønsberg skal rett og slett vise seg fra sin beste side, skal vi tro arrangørene.

– Nå begynner brikkene å falle helt på plass. Påmeldingen til seilasen er god. Vi har ambisjoner om 750 påmeldte båter. I fjor endte dette med 540, opplyser de.

Fredag formiddag har man allerede nådd fjorårets antall påmeldte: 540.

LES OGSÅ: Så ofte kommer dette til å skje under Færder'n

Årets arrangement avviker ellers ikke nevneverdig fra fjorårets.

– Vi har jo fjorårets erfaringer med oss denne gangen, og har gjort noen mindre justeringer. Når det gjelder markedsføringsbiten, vil vi nå bli streamet via alle Amedias-aviser. Dermed får vi vist fram denne strålende byen vår til hele landet.

Mat, biler og musikk

På programmet denne gangen finner man blant annet mat- og markedsplass på Lindahlplan (vikinger inkludert), ulike mat- og musikkopplevelser på Torvet, veteranbiltreff i Gunnarsbøparken og barnefestival samme sted.

Den berømte «rosinen i pølsa» også denne gangen blir nok konsertene på festivalområdet på Honnørbrygga, lørdag kveld.

– Her kan vi by på litt av en plakat, deLillos, Madcon, Donkeyboy og Emilie Adams på samme sted. Dette kommer til å bli virkelig fantastisk.

LES OGSÅ: Stjernekokker etablerer pop up-restaurant på Torvet

Og dermed gjenstår altså bare være og publikummet.

– Været blir som det blir, men vi håper selvfølgelig på at knallværet holder seg. I fjor kom det jo veldig mange folk til byen under festivalen. Vi ser ingen grunn til at det ikke skulle gjøre det også denne gangen, sier Svensen, Sørumshagen og Sandberg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.