Gå til sidens hovedinnhold

Kattas Figurteater på turné - besøker Nøtterøy og Tjøme kirke

Artikkelen er over 4 år gammel

Kattas Figurteater, med nøttlending Anne Helgesen i spissen, har hatt suksess med kirkespillet Katharinas Stemmer. Nå skal de på turné, og på turnelisten står blant annet Nøtterøy kirke og Tjøme kirke.

Turene dit går henholdsvis den 19. september og den 20. oktober.

Publikum vil der få oppleve en kombinasjon av orgelmusikk, sang, skuespill, figurspill og buktaling.

Musikkteaterforestillingen Katharinas stemmer  handler om Katharina von Bora, kvinnen som skulle bli Martin Luthers ektefelle. Publikum får møte henne mens hun fremdeles er nonne. Nyheten om reformasjonen har nådd inn i klostrene og skapt håp og lengsel etter frihet hos Katharina og mange av hennes medsøstre.

- Forestillingen  kan oppleves både av ungdommer helt ned i konfirmasjonsalder og av voksne mennesker, heter det i pressemeldingen som er sendt ut.

Katharinas stemmer er en monolog for en utøver som behersker mange typer stemmer.

- Dette kravet innfrir hovedrolleinnehaver Cecilie Schilling til fulle. Hun er utdannet operasanger og er selvlært buktaler. Hos Kattas Figurteater Ensemble har hun også måttet lære seg å bli dukkespiller.

Organist og professor i musikk, Bjørn Andor Drage, har gjennomkomponert forestillingen og spiller selv orgelet. Han behersker et tonebilde som strekker seg fra gregoriansk musikk over reformatorisk salmesang til moderne elektroniske klanger.

Kattas kunstneriske leder, Anne Helgesen, har skrevet manuskriptet sammen med domprost emeritus Lyder Verne. Helgesen står også for regien. I mange år har hun eksperimentert i spennet mellom folkelig teaterformer og avantgarde teater.  Denne forestillingen er intet unntak, opplyses det i den samme invitasjoen. 

Katharinas stemmer har blitt til etter et initiativ fra Tunsberg Bispedømme.

Kommentarer til denne saken