Tidligere har de feiret Billie Holiday, Bob Dylan og James Taylor – nå feirer Herrene i Haven seg selv

KONSERTKLARE: Herrene i Haven, her ved (f.v:) Terje joannesen, Reidar Vinje Stensvold og Olaf Kamfjord feirer seg selv, og Urijazz, lørdag.

KONSERTKLARE: Herrene i Haven, her ved (f.v:) Terje joannesen, Reidar Vinje Stensvold og Olaf Kamfjord feirer seg selv, og Urijazz, lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjenner du Urijazz, så kjenner du etter all sannsynlighet også Herrene i Haven. For lørdagens konsert i Støperiet vil ikke akkurat være den første disse to har samarbeidet om.

DEL

(Tønsbergs Blad) Når Urijazz igjen skal avslutte en vårsesong i den lokale jazzklubben, ryddes scenen atter en gang for herrene Vinje Stensvold, Johannesen, Kamfjord, Rosslund, Jensen og Lunde.

Ved denne anledningen vil det markeres både at Urijazz nå har førtiårsjubileum, samtidig som at bandet selv feirer tjue års virksomhet.

– Oppsto på Gamle Ormelet

Tidligere har Herrene i Haven og Urijazz feiret artister som Bob Dylan, Billie Holiday og James Taylor. Nå er turen altså kommet til å feire seg selv.

– Riktig observert, det. Urijazz vill ha oss til å spille nå i forbindelse med sitt førtiårsjubileum. Og da kom jeg til å tenke at det faktisk også er tjue år siden Herrene i Haven startet som band sammen. Så dermed blir det dobbeltfeiring her, forteller vokalist og gitarrist i Herrene i Haven, Reidar Vinje Stensvold.

Det var som en direkte konsekvens av en sommerkabaret på Gamle Ormelet i 1998, hvor musikerne medvirket, at Herrene i Haven ble til som gruppe.

– Vi hadde jo spilt med hverandre tidligere. Vår historie sammen går helt tilbake til 1980-tallet og gruppa Kjernefamilen. Men det var først med denne kabareten på Tjøme at Herrene i Haven ble til.

Kabareten het «Det hender så mangt en sommernatt». Det samme het albumet med musikken herfra, som ble Herrene i Havens første plateutgivelse, i 1999.

Arbeider med kirkeverk

I tillegg til debuten har Herrene i Haven utgitt ytterligere tre album, «Drar til sjøs» (2008), «Går i terapi» (2013) og «Bare et pust»Vinje Stensvold opplyser at lørdagens konsert i Støperiet  vil by på låter fra alle disse fire albumene. Tekster har Stein erik Lunde hele veien levert, mens Gro Dahle også har bidratt på de to sistnevnte.

Når så lørdagens jubileumsfeiring er vel overstått, er det bare for herrene å kaste seg rundt igjen. Nye prosjekter venter.

– Vi har fått en forespørsel om å lage og fremføre et større kirkelig verk. Dette arbeider vi med nå. Verket skal etter planen fremføres i Nøtterøy kirke i oktober. Og så, når vi etter hvert kommer til enda et nytt år, kan vi veldig godt tenke oss å gå i gang med et nytt album, fortsatt med tekster av Lunde og Dahle.

Foruten Vinje Stensvold og Lunde, består Herrene i Haven av Jon Rosslund (trommer), Olaf Kamfjord (bass), Terje Johannesen (gitar og trompet) og Rune Jensen (tangenter). Til konserten i Støperiet har de brakt inn blåserne Dag Einar Eilertsen (trombone) og Frode Grøtting (saksofon).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.