(Sarpsborg Arbeiderblad)

Arve Tollan er født i 1937 i Meråker, men har i mange år vært bosatt på Nøtterøy hvor han driver sitt eget atelier og galleri.

Tollan har evnen til å formidle sine inntrykk og opplevelser ved hjelp av sin særegne kunstneriske teknikk. Til arbeidene bruker han vesentlig ull fra Gotland, Island og Norge, av og til med små innslag av andre materialer fra norsk natur. I stedet for lerret, pensel og palett bruker han kam og karde. Tollan har hatt en rekke separatutstillinger både i inn- og utland.

– Mange kjenner nok igjen Tollans bilder, da han har vært med på de fleste av våre lokale utstillinger i Lions regi. I 2002 var han også «Årets Kunstner». Tollan er til stede under hele utstillingshelgen, sier Terje Djuve i Skjeberg Lions.

Skjeberg Lions har i løpet av de siste årene renovert sitt nye klubbhus på Klavestadhaugen. Det blir benyttet som samlingssted for klubben, men blir også leid ut som selskapslokaler.

– Som alternativ bruk av huset ønsker vi nå å arrangere separatutstilling. Samtidig ønsker vi at mange får muligheten til å se vårt nyrenoverte klubblokale, sier Djuve.