Gå til sidens hovedinnhold

Jørn Magdahl seksti år

Artikkelen er over 11 år gammel

Jørn Magdahl kan vel sies å være legendarisk på øyene. Nå har 68-eren som har lang fartstid i den rødefargede fløyen av politikken, rundet 60.

Vi møtte Magdahl hjemme under feiringen, og presenterer noe av den fargerike historien hans i denne ukens avis. For han har gjort og opplevd så mangt. I det magiske året 1968 gikk han på den nystartede sosialfaglinjen på Borgheim kombinerte skole. Pionerer ble de, Jørn og medelevene hans, da de gikk ut i 1970 som det første kullet, for førti år siden i år. Flere av elevene fra denne klassen har gjort seg gjeldende over det ganske land.

Ikke lenge etter, som student på Blindern, fikk ML-bevegelsen fikk et solid lederemne i Jørn Magdahl. I 1977 gjorde Rød Front rent bord ved valget i studentersamfunnet, og leder ble Jørn Magdahl. Studiene fulgte Jørn opp i samme stil med hovedfag i historie. Så ble han lektor i skolen. Han vendte etter hvert tilbake til Nøtterøy, bosatte seg i Hårkollen med kona Aud og sønnen Jørgen og jobb på Greveskogen videregående skole.

Og hva som skjedde da den unge raddisen kom tilbake til det blå Nøtterøy, det kan du lese mer om i denne ukes avis.