Slottsfjell nedskalerer og kutter kostnader hardt

FÆRRE PÅ BESØK: Slottsfjellsfestivalen har alltid betydde endeløse publikumshav. I år blir det litt mer plass mellom publikummerne

FÆRRE PÅ BESØK: Slottsfjellsfestivalen har alltid betydde endeløse publikumshav. I år blir det litt mer plass mellom publikummerne Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Billettsalget har gått tregt. Nå gir Slottsfjell opp håpet om å få 11.000 publikummere daglig innenfor portene.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det er dagbladet.no som mandag kveld skriver at Slottsfjell ikke bare innstiller seg på atskillig færre besøkende denne sommeren, men at de også ser seg tvunget til å kutte sine kostnader betraktlig.

– Må redusere kostnader

Vi i Slottsfjell har skalert ned våre forventninger om 11.000 publikummere per dag til 9.000 publikummere per dag. Dette innebærer også at vi må redusere våre kostnader. Derfor har vi måttet kontakte innholds- og produksjonsleverandører og spurt om de kan redusere kostnadene for at vi skal komme i mål med årets festival, sier festivalens pressesjef Sarah Winona Sortland til Dagbladet.

Ifølge dagbladet.no betyr dette i klartekst «innholds- og produksjonsleverandører» grunnsteinene til enhver festival: rigg, lys, lyd, scene og artister. Artistene på årets festivalplakat skal ha blitt kontaktet for å være med på «kostnadsdugnaden».

– Blitt møtt med forståelse

– Alle, både norske og internasjonale, men ingen har trukket seg. Vi har bare blitt møtt med forståelse og alle har vært imøtekommende og gått med på å redusere de nødvendige kostnadene.

Ifølge pressesjefen lar ikke festivalen seg knekke av at disse tiltakene nå gjennomføres.

– Vi har et veldig godt forhold til leverandører og musikkbransjen og vi er svært takknemlige for at alle har vært med og stilt opp for festivalen. Kjærligheten for Slottsfjell er stor og dette skal ikke knekke oss. Dugnadsånden som er blitt vist motiverer bare i enda større grad til å fortsette å levere festival på Slottsfjell i mange, mange år framover, sier Sortland til dagbladet.no.

Tønsbergs Blad har vært i kontakt med Sarah Winona Sortland. Hun sier til tb.no at det ikke vil bli gitt ytterligere kommentarer fra festivalens side før etter styremøtet i driftsselskapet, Baglerbrønnen AS, tirsdag formiddag.

Artikkeltags