Høsten byr på det mest omfangsrike programmet hittil fra biblioteket

Aslak Larsen arrangementansvarlig biblioteket høstprogram

Aslak Larsen arrangementansvarlig biblioteket høstprogram Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Høstprogrammet skal by på noe for alle.

DEL

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek kan med god hjelp av midler fra Nasjonalbiblioteket og lokale samarbeidspartnere presentere bibliotekets hittil beste og mest omfangsrike halvårsprogram, opplyser biblioteket i en pressemelding.

Denne høsten bys det på tre nye programserier. Det første er "Lyden av litteratur", hvor publikum vil oppleve musiker og komponist Tuva Syvertsen, kjent fra musikkgruppen Valkyrien som på oppdrag fra Tønsberg og Nøtterøy bibliotek og Larvik bibliotek skal spesialkomponere musikk/lyd til tekster av fire ulike forfattere og så framføre det live med hver sin forfatter. I høst kan du oppleve to premierer: Tuva Syvertsen i samklang med poeten, forfatteren og scenekunstneren Fredrik Høyer og i samklang med lyriker Linda Klakken.

Saken fortsetter under bildet.

Tuva Syvertsen kommer til biblioteket i Tønsberg.

Tuva Syvertsen kommer til biblioteket i Tønsberg. Foto:

Kunnskap og utenriks

Det neste er en utenriksserien, "Horisont", hvor publikum kan møte aktuelle foredragsholdere som blant annet Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen som har kalt foredraget sitt "50 Shades of Donald Trump" og Fredrik Græsviks "Flukten fra Syria".

Det siste er forskningsserien "Kunnskapsriket", hvor forskere fra Vestfold, Telemark og Buskerud presenterer sitt arbeid med alt mellom himmel og jord.

Viderefører populære serier

Ellers skal flere populære programserier videreføres, slik som familieforestillingene med blant annet den nydelige og høyaktuelle "Grå gubber leker" med fyrstikker fra Kattas Figurteater. I "Faktastisk" for barn mellom 7 og 12 år venter blant annet et møte med øglegraver Stig Larsen, som forteller om Monsterøglene på Svalbard i vitenskapsserien. For de unge voksne er det spillserien "Game Along", hvor du kan oppleve spillpedagog Tobias Staaby fortelle om forholdet mellom spill og spiller. For de musikkinteresserte har biblioteket også denne høsten dypdykk i musikkhistorien, hvor bibliotekets egen musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen spiller eksempler og forteller om blant annet tegnefilmmusikk. Strikk&Lytt står også på programmet, hvor biblioteket finner fram noveller, romanutdrag og kanskje noen dikt mens det er mulig å slappe av i en stol med strikketøyet.

- Alt dette og mye annet spennende kan oppleves på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek til høsten, inviterer de.

Kattas figurteater kommer.

Kattas figurteater kommer. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken