Dømt for vold mot datteren sin – må i fengsel

DØMT: En far er dømt til fengsel og til å betale erstatning til datteren etter å ha utøvd vold mot henne.

DØMT: En far er dømt til fengsel og til å betale erstatning til datteren etter å ha utøvd vold mot henne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann må både i fengsel og betale erstatning etter å ha gitt datteren juling.

DEL

(Tønsbergs Blad) En mann møtte i Tønsberg tingrett tiltalt for flere forhold. Han skal blant annet ha utøvet vold mot sin unge datter, hatt en ulovlig batong oppbevart i bilen og han skal fått ubetalt penger fra Nav han ikke hadde krav på.

Ifølge tiltalen skal mannen gjentatte ganger slått datteren i ansiktet og hodet, bøyd armen hennes bak på ryggen, slått henne på ryggen med hånd og belte, kløpet og sparket henne i magen og dratt henne i hestehalen og kastet henne mot et skap, spyttet på henne og skal ha uttalt flere ganger at han hadde lyst til å drepe henne. Jenta fikk kul i hodet og sterke smerter.

Tatt i løgn

Bakgrunnen for volden var at datteren skal ha blitt knepet i løgn om hvem hun skulle være sammen med etter skoletid.

Mannen skal i retten ha benektet for at han har utøvet vold mot datteren og forklarte i retten at datteren hadde sparket ham slik at han falt.

– Han har i korthet fortalt at datteren begynte å skrike etter at hun var tatt i løgn, og at hun slo og sparket ham på kneet. Faren har dårlige knær, slik at han falt over henne med hele kroppen. Det skjedde to ganger før fornærmede gikk på rommet sitt. Også der slo og sparket hun ham på en slik måte at han falt over henne, skriver retten om hva faren har forklart om merkene datteren hadde på kroppen.

LES OGSÅ: Varig utvist stoppet på Torp. Nå må han være i Norge i ett år

Ikke trodd

Det kommer klart fram i dommen at retten ikke tror på farens forklaring.

Retten skriver: «Når det gjelder tiltaltes forklaring, kan den i korthet oppsummeres som oppkonstruert og lite troverdig. Hans årsaksforklaring på merkene på fornærmede fremstår som oppspinn.».

Utover volden mot datteren var mannen, som er bosatt i Tønsberg-området, tiltalt for å ha brutt besøksforbud mot datteren (som etter voldshendelsen ikke lenger bor sammen med faren) og for ha lurt Nav til å betale mer enn han hadde krav på i sosialhjelp. I tillegg var han tiltalt for å ha oppbevart en batong i bilen sin.

LES OGSÅ: Mann fikk samfunnsstraff etter råkjøring med MC (+)

Dømt

For volden mot datteren, og for batongen som ble funnet i mannens bil, ble han dømt til seks måneder i fengsel og må betale datteren oppreisningserstatning på 75.000 kroner.

Han ble frikjent for med vilje å forledet NAV-ansatte til å utbetale penger til ham som han ikke hadde krav på. Pengene har fått utbetalt i feilaktig sosialstønad, må han betale tilbake til Nav, et beløp på drøye 130.000 kroner. Mannen ble ikke dømt til å betale saksomkostninger.

Artikkeltags