(Tønsbergs Blad)

Det bekrefter byggeleder Rikard Wisløff Nilssen på byggeplassen Kristinakvarteret overfor Tønsbergs Blad.

Mandag formiddag kunne politiets operasjonsleder Øystein Eikedalen fortelle at lasere, driller, en betongdrill og en radio til en samlet verdi på mellom 30.000 og 50.000 kroner i løpet av helgen ble stjålet fra byggeplassen.

– Siden dører på innsiden av bygget var låst opp, mistenker vi at noen som er med på byggingen og har fått utlevert nøkler er involvert, enten ved at de har «lånt bort» nøklene eller var med på innbruddet selv. Tyvene har vært svært bevisste på hvor de skulle gå for å finne verktøyet, sier byggeleder Nilssen.

Knuse

Politiet antok først at hengelåsen var sprengt opp, byggelederen forteller at de har brukt en væske som fryste ned metallet på låsebøylen. Dermed kunne de med et lett slag knuse metallet.

– Dette skjer omtrent annenhver uke, sukker byggeleder Nilssen, som berømmer politiet for både rask og grundig etterforskning av helgens tyveri.

– De kom omtrent med det samme tyveriet ble meldt lørdag morgen, sier han, og tilføyer:

– Vi tror det veksler litt på hvem som gjør innbruddene. Noen ganger er det gamle kjenninger av politiet, andre ganger er det omreisende bander.

Sporingsbrikker

Den erfarne byggelederen har utallige opplevelser av kostbart og nødvendig verktøy som blir borte. I tiden fremover tror han det blir sjeldnere, fordi en profesjonell verktøyleverandør begynner å støpe sporingsbrikker inn på ulike steder i verktøyet.

– Dermed kan politiet følge med på hvor tyvene frakter det, sier Rikard Wisløff Nilssen.

Politiet

Krimsjef Knut Erik Ågrav i Tønsberg-politiet opplyser mandag ettermiddag til Tønsbergs Blad at etterforskere er på byggeplassen og foretar videre undersøkelser.

Han forteller videre at politiet rykket ut til byggeplassen natt til lørdag, da alarmen gikk. Da patruljen sjekket videoopptakene viste de en mann de gjenkjente. Litt senere ble han stanset, uten at betjentene fant noe tyvgods fra byggeplassen på ham.

– Han erkjente å ha vært inne i bygget, og forklarte at han hadde gått inn en åpen dør. Videoopptakene viste heller ikke at han tok noe, sier Ågrav.

Ifølge byggeleder Rikard Wisløff Nilssen er entreprenøren ferdig med renoveringen og nybyggingen av Kristinakvarteret i overgangen mellom februar og mars neste år.