Får stjernesolist i stua

PIANIST: Håvard Gimse har spilt rundt om i hele verden, nå kommer han til Munkerekka.

PIANIST: Håvard Gimse har spilt rundt om i hele verden, nå kommer han til Munkerekka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka er det pianist Håvard Gimse som gjester konsertserien «Musikk Musikk hjemme hos oss».

DEL

(Tønsbergs Blad) Håvard Gimse (52) regnes som en av Skandinavias ypperste klassiske pianister, og sammen med Leif Ove Andsnes, er han Norges fremste internasjonale konsertpianist.

Førstkommende torsdag gir han en konsert i serien «Musikk Musikk hjemme hos oss» i stua hos Bård Bonsaksen og Siri Gythfeldt i Munkerekka på Nøtterøy.

– Gimse er ettertraktet både som solist og kammermusiker, i tillegg til at han er en ofte foretrukket samspillspartner for mange norske og utenlandske musikere. Han har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener, og han har vært solist med noen av verdens fremste orkestre, opplyser Bonsaksen.

LES OGSÅ: Ny sesong med musikere i stua

Gimse har et femtitalls plateutgivelser enten som solopianist eller som akkompagnatør, og han har mottatt en rekke prestisjetunge priser i Norge og Skandinavia.

Under Festspillene i Bergen i 2011 ble han sammen med Truls Mørk tildelt Kritikerprisen for framførelsen av Beethovens samlede cellosonater.

– Håvard svarte ja med en gang på forespørselen om å spille i konsertserien, noe vi setter stor pris på. Vi gleder oss veldig til å få oppleve han i denne spesielle og intime atmosfære, sier Bonsaksen, som opplyser at konserten ikke er utsolgt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken