Tilbake på Cafe-m

KONSERT: Lassen får æren av å besørge Urijazz' «come back»-konsert på Cafe-m.

KONSERT: Lassen får æren av å besørge Urijazz' «come back»-konsert på Cafe-m. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Både Urijazz selv og kveldens artist er nå tilbake på Cafe-m.

DEL

(Tønsbergs Blad) Cafe-m har i løpet av senvinteren skiftet eier. Og i overgangsperioden måtte Urijazz flytte sine konserter til biblioteket. Men nå er de altså tilbake her. Første come back-konsert går av stabelen fredag kveld, 27 april. Da er det gruppa Lassen som skal besørge jazztonene i kvelden.

– Saksofonist Harald Lassen er en fargerik og sentral skikkelse i det unge norske jazzmiljøet med bakgrunn fra flere bandsuksesser som Pixel, Mopti og Dr. Kay. Nå går han solo med sitt nye band Lassen, hvor han blant annet har invitert med seg den belgiske stjernepianisten Bram De Looze. Kompet er relativt ungt og ukjent for oss – foreløpig, opplyser Urijazz i konsertens anledning.

LES OGSÅ: Sunde gir seg ikke, tar sommeren i byen for tiende gang: – Så lenge hendene og huet fortsatt henger med

Lassen har tidligere gjestet Urijazz som medlem av bandene Mopti (med Mathias Eick) og Pixel (med Ellen Andrea Wang).

– Han har nå gått ut av Pixel for å satse på egen hånd. På sin debutplate som bandleder, «Rainbow Sessions», søkte han til sine jazzrøtter, og albumet ble av Dagens Næringsliv utropt til «et av årets viktigste jazzalbum», mens Dagsavisen beskrev det som «akustisk jazz på sitt beste».

Foruten Harald Lassen består gruppa ellers av Bram De Looze (piano), Stian Andersen (bass) og Tore Flatjord (trommer).Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.