Karoline (H) lanserer samboergaranti for eldre

KANDIDAT: Karoline Aarvold er foreslått høyt opp på Færder Høyres liste foran nominasjonsmøtet 1. mars

KANDIDAT: Karoline Aarvold er foreslått høyt opp på Færder Høyres liste foran nominasjonsmøtet 1. mars Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Historien om det eldre paret som ikke fikk bo sammen på sykehjem i Arendal berørte Karoline Aarvold. Nå vil den 21 år gamle Høyre-politikeren få innført samboergaranti på Tjøme og senere i Færder kommune.

DEL

(Tønsbergs Blad) TJØME/NØTTERØY: Foran nominasjonsmøtet til Færder Høyre 1. mars er Tjøme-jenta foreslått helt oppe på femte plass. Hun kom inn i Tjøme kommunestyre ved valget i 2015, og sitter i hovedutvalget for levekår. Her står politikk for mennesker i alle faser av livet på dagsordenen, og Karoline Aarvold, som i utgangspunktet brenner mest for barn og unge, er også blitt engasjert av eldreomsorg.

Nå håper hun Tjøme kommune kan innføre en garanti for at par kan få fortsette å bo sammen selv om den ene eller begge blir pleietrengende og må være på institusjon.

– Jeg synes dette er en viktig sak. Det er hyggelig å kunne gjøre noe som betyr mye for dem det gjelder. Dette handler om å sette mennesket i sentrum, sier Karoline Aarvold.

Hun legger ikke skjul på at saken til ekteparet Gunvor og Charles Hovd Nilsen er en viktig bakgrunn for forslaget. Ekteparet i midten av 90-årene har vært gift i 67 år, men da Gunvor for en tid siden fikk langtidsplass på sykehjem, fikk ikke Charles innvilget det samme. I stedet måtte han fortsette å bo hjemme og var henvist til å komme på besøk hver dag. Kommunens håndtering av saken vakte sterke reaksjoner, og til slutt snudde politikerne og lot Charles flytte inn, i tillegg til å vedta en samboergaranti, noe også andre kommuner tidligere har gjort.

LES OGSÅ: Vi ville bruke penger på fattige tantebarn, det ble lønn til varaordføreren i stedet

– Vi har ikke regnet på hva dette vil koste hos oss, understreker Karoline Aarvold, men håper at administrasjonen i Tjøme kommune kan bidra.

I kommunestyremøtet på Tjøme 22. mars vil Høyre derfor fremme en interpellasjon der de ber ordføreren sørge for at innføring av samboergaranti i Tjøme og Færder blir utredet.

– Vi har hatt en praksis på Tjøme for at ektefeller har bodd sammen på institusjon, så det virker ikke som om det er så mye som skal til, sier hun.

– Nøtterøy kjenner jeg ikke så godt, men de har jo satset mye på sykehjem de senere årene, sier hun, og håper tiltaket er gjennomført også i den nye felles øykommunen som oppstår 1. januar.

LES OGSÅ: Marion er klar for å bli Færder-ordfører etter Roar

Jusstudent

Karoline Aarvold studerer jus ved Universitetet i Oslo, men pendler fra Tjøme. Før hun kom inn i politikken satt hun bl.a. flere år i ungdomsrådet på Tjøme, en tid også som leder. I 2011 meldte hun seg inn i Unge Høyre, men var ikke aktiv i partiet før hun ble spurt om å stille til valg.

– Det er gøy å kunne være med og påvirke, sier Karoline Aarvold, som forteller at hun satte seg ned og leste om alle partiene før hun fant ut at hun var mest enig med Høyre.

– Jeg hadde en bra prosess der jeg fant ut av partivalget mitt selv, sier hun.

LES OGSÅ: I dag søker de om å bli Færder kommune

Den høye plasseringen nominasjonskomiteen vil gi henne tar hun som en tillitserklæring og vil gjerne være med på å forme den nye kommunen.

– Jeg har inntrykk av at sammenslåingen går overraskende bra. Så er det alltid småting som kan gjøres annerledes, sier hun.

At det er riktig å slå sammen Nøtterøy og Tjøme er hun ikke i tvil om.

Det er hva befolkningen ønsker, og da bør vi lytte til det, sier Karoline Aarvold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.