Kommunen med viktig beskjed: – Vær obs på symptomer og ta telefonen dersom noen ringer

Skoleeleven som fikk påvist koronaviruset tok bussen fra sentrum til Eik i uke 36. Kommunen ber derfor folk som tok disse rutene om å være ekstra obs på symptomer.

Skoleeleven som fikk påvist koronaviruset tok bussen fra sentrum til Eik i uke 36. Kommunen ber derfor folk som tok disse rutene om å være ekstra obs på symptomer. Foto:

Tønsberg kommune kommer med en viktig beskjed til alle etter at en elev ved Greveskogen videregående skole og en kommuneansatt fikk påvist koronaviruset lørdag.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Det er veldig viktig at folk svarer på telefonen selv om det er ukjente telefonnumre som ringer. Det kan være smittesporerne som har viktig informasjon til deg, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Lørdag fikk en elev ved Greveskogen videregående skole påvist koronaviruset. Minst 39 personer, både lærere og elever på skolen, men også beboere på Grand Apartment i Tønsberg, er satt i karantene. Dette fordi den smittede bodde der forrige uke.

Vedkommende er hjemmehørende i Holmestrand.

En ansatt ved en avlastningsbolig på Tolvsrød fikk også påvist korona lørdag. Vedkommende skal ha vært syk under deltakelse i en yoga-gruppe.

LES MER: Skoleelev i Tønsberg har fått påvist koronaviruset – minst fire Vestfold-kommuner rammet

Tok bussen

Ifølge kommunen skal eleven også ha tatt bussen fra Tønsberg sentrum til skolen på Eik i uke 36. Det er snakk om avganger fra rutebilstasjonen og til Eik mandag til torsdag kl. 07-08, og retur kl. 15-16. Fredag samme tid på morgenen, men med retur kl. 13-14.

Folk som tok disse bussrutene bes derfor om å være ekstra obs på symptomer.

Fylkeskommunen, som drifter kollektivtransporten, er varslet om saken.

Kommunen har også ekstra kriseledelsesmøter gjennom helgen for å følge opp smittesituasjonen.

Burde du testes for koronaviruset?

  • Alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19.
  • Alle som har vært utsatt for smitte med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i land eller region med høy forekomst de siste 10 dagene*.
  • Andre grupper etter vurdering av lege.
  • Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, bør få anledning til å teste seg.

* Barn har en mindre rolle i smittespredning av Covid-19 enn voksne, og testing av barn i barneskole- og barnehagealder uten symptomer vil derfor være av mindre betydning. Test kan likevel gjennomføres etter ønske og i samråd med foreldre/foresatte.

Bestill time digitalt her (innlogging med BankID): https://helseboka.app/helseboka/booking/clinic/5114

Eller ring testtelefonen på 33 31 04 00. Åpningstider mandag-fredag fra kl. 08.30-15.00, lørdag og søndag fra kl. 09.00-14.00.

Kilde: Tønsberg kommune

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken