(Tønsbergs Blad)

Lørdag kveld var Rania Nyseth på en feiring i Tønsberg. Hun parkerte bilen på kommuneparkeringen like ved Tønsbergs Blad-bygget i Nedre Langgate, og tenkte den ville stå trygt til hun skulle hente den igjen på søndag.

– Jeg så det var kamera utenfor bygget, så jeg tenkte det var et fint sted å parkere over natten, forteller hun.

Og bilen sto trygt over natten, men i 15-tiden søndag ettermiddag smalt det.

– Rett etter klokken 15 fikk jeg en telefon fra en dame som fortalte meg at noen hadde krasjet i bilen min. En blå bil hadde rygget fort og truffet bilen min så det smalt skikkelig.

– Ropte og løp etter bilen

Ifølge damen var det flere vitner til hendelsen. Noen skal også ha ropt høyt og løpt etter bilen som kjørte fort fra stedet.

– Bilen skal ha kjørt ut på Nedre Langgate ved Dominos og tatt til høyre mot Kanalbrua. Det var en mann som kjørte og det skal også ha vært en kvinne og et barn i bilen.

Et vitne klarte å knipse et bilde av bilen idet den kjørte bortover veien, men da var den kommet såpass langt unna at det ikke var mulig å lese av skiltet.

– Men de sa bilen var blå og at det så ut som en SUV.

(Saken fortsetter under bildet)


– Dette handler om ærlighet

Nå sitter Rania tilbake med en skadet bil.

– Den har fått en skikkelig ripe og speilet er ødelagt. Skadene er såpass store at den andre bilen også må ha fått skader i sammenstøtet, sier hun.

Nå håper hun at sjåføren melder seg.

– Jeg håper han leser dette og melder seg. Dette handler ikke om penger, men om ærlighet. Jeg blir forbannet, sånt som dette gjør man bare ikke.

(Saken fortsetter under bildet)


Roser vitner

Nyseth er takknemlig for at vitner på stedet tok kontakt med henne.

– Jeg har lyst til å rose hun som ringte meg. Det er så viktig at folk orker å bry seg. Jeg er utrolig takknemlig. Jeg vil ikke bare fokusere på det negative – dette viser at det finnes begge deler i verden, sier den uheldige bileieren.

Nyseth oppfordrer til slutt andre Tesla-eiere om å lære av hennes feil.

– Om jeg hadde brukt 70 kroner på et minnekort så hadde bilen min filmet hendelsen selv, men det visste jeg ikke før i dag.

Ber sjåføren melde seg

Politiet bekrefter at Nyseth har vært i kontakt med dem og at saken blir anmeldt.

– Politiet ber om at fører melder seg, og om noen har sett episoden kan de kontakte politiet på telefon 02800, sier politiførstebetjent Aina Rogne i Sør-Øst politidistrikt.