Gå til sidens hovedinnhold

Kjære rådmann. Det kan bli nødvendig med permitteringer eller oppsigelser i løpet av vinteren hos enkelte firmaer.

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg har nå fulgt med i byggesakene i snart to år nå. Jeg er selv tømrer og er svært bekymret i det som skjer i byggesaksavdelingen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Tønsbergs Blad)

Dette har ført meg inn i politikken som medlem av Senterpartiet i Færder. Det som er i ferd med å skje nå er at byggenæringen i Færder er i ferd med å bli helt ødelagt av byggesaksavdelingen. Dette er en av de største næringene i Færder kommune og har mange som igjen skatter til kommunen. Det kan bli nødvendig med permitteringer/oppsigelser i løpet av vinteren hos enkelte firmaer.

Når det i tillegg er merkbart for byggvarehusene, ikke bare Maxbo Tjøme men også Optimera og Carlsen-Fritzøe. Ikke nok med det, da jeg sto på Spar Tjøme for Senterpartiet for å sanke stemmer 24/8-19 kom de frivillige på Torås Fort og uttrykte fortvilelse over at administrasjon/byggesaksavdeling krever søknad om regulering/bruksendring og nye tegninger av bygningene på området. Her er det mange frivillige som stiller opp på sin fritid på å restaurere Torås Fort. Dette er en historisk plass, det er her 2 verdenskrig startet i Norge og den første fallende soldat døde 8/4-1940 om bord i POL III ytterst i Oslofjorden. Baugen på POL III er i dag på Torås Fort som et minnesmerke.

Planene de har er et fantastiske og gjennomførbare med små summer med støtte ifra næringsliv, banker, stiftelser Wilhelmsen Rederi og brødrene Vebjørn og Aune Sand. Det de gjør her ute på Torås Fort «før du kommer ut til Verdens Ende» kommer til å føre flere arbeidsplasser på sikt. Dette holder nå byggesaksavdelingen på å ødelegge med sin rigide holdning.

Å kreve av de frivillige på Torås Fort at de må levere inn søknadspapirer på regulering og bruksendring og nye tegninger som vil koste minimum 300.000 kroner, da de trenger ekstern hjelp ifra arkitektfirma. Dette er kommunens eiendom. Hvordan kan du som øverste sjef godta at dine ansatte kan holde på slik å ødelegge snart en hel byggenæring og ikke minst frivillighetsarbeid på Torås Fort.

All den negativiteten fører ikke med seg noe bra. På tide med positive forandringer og få fart på byggenæringen, slik at vi ikke mister arbeidsplasser og skatteinntekter. Når det gjelder de frivillige på Torås Fort, må kommunen legge til rette for dem. Man trenger ikke å være vanskelige mot de frivillige, som gjør at de mister interessen for det de holder på med. Noe så positivt de gjør for Færder kommune og innbyggerne og ikke minst for våres soldatveteraner å møtes.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.