(Tønsbergs Blad)

(Øyene): Innenfor en av dørene på Nøtterøy helsesenter i Vestskogen har June Skolmerød-Ellefsen startet hud- og kroppspleiesalongen «Ren Harmoni».

Hun åpnet dørene et par dager i uka før sommeren, men da var hun enda under utdanning. Nå er June ferdigutdannet og på plass alle dager.

– Jeg var i første kullet som var ferdig på Sandefjord Akademi. Nå underviser jeg litt der selv, i anatomi, forteller hun.

Glad i mennesker

At det skulle bli en jobb som hadde med mennesker å gjøre, var June ganske sikker på. I 2014 var hun ferdig lærling som helsefagarbeider.

– Jeg begynte på ergoterapeut, så fikk jeg barn. Jeg måtte velge å starte på igjen da han var ganske liten, men da passet det ikke, rett og slett, så jeg sluttet. Dette er å jobbe med mennesker på en litt annen måte, som også er ålreit, smiler hun.

Nå har hun to barn, og det var som småbarnsmor at hun så smått begynte med noe som skulle bli neste karrierevei.

– Som småbarnsmor glemte jeg meg selv litt. Så begynte jeg med noen produkter hjemme som jeg testet ut over et halvt års tid. Jeg fant ut at dette var jeg interessert i. Jeg fant hudpleierutdanningen, og da var det jo mye mer å lære enn jeg var klar over. Ingredienslære, for eksempel, hva ulike ingredienser gjør, hadde jeg ikke snøring på.

Nå kan hun blant annet gjøre en hudanalyse og komme med tips og råd.

(saken fortsetter under bildet)

- Vi skal bli eldre, det er en naturlig prosess, og det er ikke feil og ha linjer og rynker. 

June Skolmerød-Ellefsen

– Lov å eldes

Skolmerød-Ellefsen har selvfølgelig fått med seg debatten som har rast etter at tre kjendiser skulle åpne klinikk for estetisk medisin i Oslo.

– Mitt hovedfokus er at de som kommer hit skal få lade batteriene og få mer energi. Målet er at de skal slappe av i en hektisk hverdag, ikke tenke på noe annet, bare være i nuet, sier hun. – Jeg har et litt annet fokus enn dem, og jeg driver ikke med injeksjoner, men eget velvære. Alle aldre, kvinner og menn, er velkomne til å få personlig oppfølging for sine problemer. Jeg promoterer gjerne fotpleie, som ikke er der de fleste har fokus, men en god behandling jeg synes det er hyggelig å gjøre.

Kollagentrådbehandlingen hennes er imidlertid brukt for rynker og områder med slappere hud, der det tilsettes kollagen som kroppen etter hvert produserer mindre av selv for å oppnå midlertidig struktur.

– Det er lov å eldes, og rynkene blir ikke helt borte med kollagen. Men for eksempel ved litt tunge øyelokk, som man kanskje ikke får dekket å gjøre noe med i det offentlige, så kan kollagen gi et lite løft som kan hjelpe ved et slikt problem. Vi skal bli eldre, det er en naturlig prosess, og det er ikke feil og ha linjer og rynker. Smilerynker og mimikklinjer er hyggelig, en del av uttrykket vårt, synes June.

– En liten barriere

I Vestskogen er det flere mulige behandlinger hun tilbyr.

– Dyprens av ansiktet, melkesyrepeeling, kollagentrådbehandling, massasje, pedikyr, lymfedrenasje, voksing, behandling av bryn og kroppsskrubb og innpakning, forteller June.

– Jeg synes det er gøy med litt forskjellig, ikke bare én retning. I sommer har det for eksempel vært mye pedikyr.

Skolmerød-Ellefsen bor på Teie, og den korte arbeidsveien er hun godt fornøyd med. Starten på å drive for seg selv har gitt mersmak.

– Det er gøy med noe nytt. Det er mye å sette seg inn i, offentlige regler og skattegreier, jeg holder på å lære meg alt. Som ikke ansatt noe sted, må jeg vite hva jeg snakker om, og når jeg anbefaler noe, står jeg 100 prosent inne for det. Samtidig starter man jo litt på bar bakke som nyutdannet, det er ikke dumt å ha et team i ryggen. Men det var litt nå eller aldri, helsesenteret her er et veldig riktig og bra sted å være, syns jeg, så da var det bare å hoppe i det, gutse litt på.

June bruker sosiale medier for å gjøre «Ren Harmoni» kjent, og hun har benyttet seg av noe hun ikke er helt komfortabel med enda.

– Jeg har delt ut flyers i postkassene her. Heldigvis har jeg fått litt hjelp av familien, men å gå rundt i postkassene var en liten barriere for meg, humrer hun. – Men faktisk har nesten alle kundene jeg har hatt hittil kommet fordi de har fått flyer. Så det har funket!