(Sandefjords Blad)

Tredje juledag pleier å være den store byttedagen. Men mens noen strømmer til byen for å bytte julegaver, velger stadig flere nordmenn å legge dem ut for salg på nettet.

– Romjulen er en god anledning til å gjøre et kupp på ubrukte ting. Mange får julegaver de ikke trenger, noe som genererer flere annonser på ubrukte varer i dagene etter julaften, sier kommunikasjonsansvarlig Kristine Eia Kirkholm i Finn.no i en pressemelding.

LES OGSÅ: Står i kø for å bytte gaver

Tusen kroner rabatt

I skrivende stund er det 333 privatannonser med ordet «julegave» i teksten på nettstedet Finn.no i Vestfold.

Blant annet er det ei som selger et par Timberlands som hun fikk i julegave.  Nypris for skoene er på over tusen kroner, mens disse er lagt ut for 900 kroner.

En annen bruker har lagt ut en Apple TV til 1.700 kroner.

– Helt ny Apple TV. Fikk den til jul, men får ikke byttet den da plastikken er fjernet. Den er ikke tatt ut av esken. Nypris er 1.899 kroner, skriver selgeren.

LES også:  Står i kø for å bytte gaver

Solid marked for videresalg

Norstat har gjort en undersøkelse for Finn.no som viser at tre av fire har fått julegaver de aldri har brukt.

– Noen får gaver som er kjøpt i andre byer, eller de er kjøpt på salg og ikke kan byttes. Aktiviteten på Torget viser at det er et solid marked for videresalg, sier Eia Kirkholm i pressemeldingen.

Det er spesielt i kategoriene «telefoner og tilbehør» og «lyd og bilde» det legges ut flest julegaver.

LES OGSÅ: Butikker i Tønsberg overrasket over lite bytting på den store byttedagen: – Det har blitt mindre bytting for hvert år