(Tønsbergs Blad)

– Nå er jeg på vei til mamma for å øve litt på julekonserter og være sammen med familien og bikkjene, forteller Aleksander Walmann Åsgården i det han passerer Holmestrand i bilen på vei fra Oslo, der han nå bor.

Artisten fra Skien ble kjent i 2012 etter å ha meldt seg på The Voice for å utfordre seg selv. Der kom han helt til finalen.

– Før det spilte jeg gitar, men hadde aldri sunget for andre enn mamma, mormor og de nærmeste i familien. Da jeg kom med i The Voice var det masse venner og gamle lærere som lurte på hvorfor jeg ikke hadde sunget før, forteller Walmann Åsgården.

I år vant han Melodi Grand Prix sammen med Joakim With Steen og duoen ble dermed det norske bidraget i Eurovision Song Contest, der de endte på en 10. plass med låten «Grab the moment». 31-åringen har også vært med i Stjernekamp på NRK TV  i høst.

LES OGSÅ: – Dette var en virkelig smaksbombe på Brygga (+)

– Det er den største gleden jeg kan ha

Åsgården sier han setter pris på å kunne stille opp på scenen til inntekt for Kirkens bymisjons aksjon «Gled en som gruer seg til jul».

– Det er veldig godt å kunne bidra med musikken min til en god sak, det er den største gleden jeg kan ha som musiker. Musikk kan gjøre så mye for mennesker. Det er universelt språk som knytter mennesker sammen og skaper følelser, sier Åsgården.

En av de sterkeste minnene hans, er da han spilte live for første gang, på Utøya etter terroren 22. juli 2011. Han forteller at han i forfjor skrev en låt til Kreftforeningen. Før jul skal han også spille på barneavdelingen ved sykehuset i Telemark.

– Det er så godt for sjela, kommenterer han.

På Torvet i Tønsberg skal han fremføre julesanger og en egen låt, «Lighthouse», som han planlegger å gi ut. Anders Pladsen, daglig leder i Kirkens Bymisjon i Vestfold, forteller at de i fjor fikk inn 930.000 kroner via aksjonen sin i november og desember.

– Pengene bruker vi til drift av bymisjonen resten av året, sier Pladsen.

LES OGSÅ: Her er testens vinner: – Ikke ett svakt punkt på juletallerkenen (+)

Stor fan av Tønsberg

Tønsberg sentrum og Kirkens Bymisjon arrangerer til sammen sju gratis julekonserter på Torvet fram til lille julaften, med Åsgården som første i rekken. Deretter kommer Chris Medina og Astrid Tveitan sammen med Disel & Soul Children, Linda Kvam, Skjærgårskoret, Lars Martin Myhre, Glenn Main og Lasse Sagen og Christina Grefsrud-Halvorsen med band spredt utover ulike dager.

– Jeg gleder meg masse. Jeg er så sinnssykt glad i jula, sier Åsgården.

Etter julekonsertene sine, planlegger han å få gjort ferdig egen musikk i studio. Og endelig få tid til litt snowboard igjen, som han drev profesjonelt med i flere år før musikk-karrieren tok over. Like etter nyttår har han prosjekter på gang, som han ikke får lov til å si noe om ennå. Men han avslører at ett av dem kommer på tv-skjermen til sommeren.

– Jeg er superfan av Tønsberg og er der så mye jeg kan hver sommer. Onkelen min bor der. Jeg er mye hos ham og noen kompiser jeg spiller med, så har spilt mye på Hvasser gjestgiveri. Også har dere Slottsfjellfestivalen. Jeg er veldig fan av Tønsberg, sier han.

LES OGSÅ: Cecilie rigger til jul som aldri før i sentrum (+)