Gå til sidens hovedinnhold

Kreative ideer du kan gjøre selv i adventstida

Det er mange som lager egen pynt til jul. Elevene på Færder har holdt på med mye de siste ukene, og kanskje får du ett og annet tips av dem.

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er desemberstemning på Færder videregående skole når vi kommer. Det pyntes til jul, samtidig som det er mye som skal avsluttes på tampen av høsthalvåret. Vi har fått et blidt svar om at joda, de har forskjellig julepynt å vise fram, men som det pleier i ei hektisk førjulstid, også på en skole, er ikke alt helt i boks ennå. Lærer Sølvi Jordhøy viser oss rundt, og her er både ferdige saker og elever som sitter og jobber med ting.

 

– Vi har malt trærne, og valgte lillafargen fordi den går igjen der borte ved vannautomatene, forteller Tonje Torve, som sammen med Marthe Misfjord og Erlend Draugsvoll på interiør og utstillingsdesign-linja er i gang med å pynte opp i felles-arealet.

– Kulene har vi laget ved å surre garn med lim rundt en ballong, og fjerne ballongen etterpå, forklarer hun.

 

Prøver seg fram

Selv om de får materialer utdelt, ligger det ingen fiks ferdig oppskrift og venter på elevene. Her er det prøving og feiling som gjelder.

– Vi fikk hønsenetting av læreren vår, Lillian Prøis, og så måtte vi selv finne ut hva vi skulle gjøre med lengder og materialer. Vi tenkte først å pynte med transparent papir, men det ble ikke bra, erfarte Ridhima Rani Bhardwaj, som også går utstillingsdesign.

Hun og Silje Ottesen valgte til slutt å pynte hønsenetting-trærne sine med glitter, kuler og lyslenker, og snart skal de pryde et vindu i biblioteket på skolen.

 

Mange materialer

Vi finner utradisjonelle julekort, noen med vikingtema og kalligrafiskrift, og andre som er laget mer av saker man kan finne hjemme, ulike gjenbruksmaterialer. Perler på ståltråd kan gi effektfull pynt, og har du en gammel bok eller to, kan det faktisk bli en fin juledekorasjon med litt bretteteknikk. Ta en kikk på bildene og bli inspirert!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.