Gå til sidens hovedinnhold

Hjelpen du ikke bør vente med

Artikkelen er over 6 år gammel

Viktig ikke å havne bakpå med sommerens oppussingsplaner.

(Siste)

Du bør ta kontakt med en håndverker allerede nå.

– Det er absolutt ingen gode grunner til å vente med dette. De beste håndverkerne blir raskest fullbooket, og det er lettere å få ting gjort på et tidspunkt det passer om man er ute i god tid, sier administrerende direktør Kristian Owren hos ifi.no.

Tidsnød

Lars Barg, styreleder i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF), er helt enig.

– Man bør kontakte håndverker umiddelbart. Når påsken er over, er utendørssesongen i gang, og etter 1. mai er det allerede full trøkk. Skal man bruke litt tid på å hente inn og sammenlikne tilbud, har man egentlig ingen tid å miste, sier han.

Kommer du på banen i siste liten, har du færre valgmuligheter når det gjelder valg av utfører. Da risikerer du å måtte betale en høyere pris.

– Å hente inn to til tre tilbud er fornuftig. Da bør du ha bestemt deg for hva du ønsker å gjøre på forhånd. Da kan budene sammenlignes. Da ser du om du får samme pris for samme arbeid. Fra et norskregistrert firma kan du gå for laveste pris, men se da også på hvilke behandlinger som inngår. Det er forskjell på ett og to strøk, tipser Barg.

Hvitt valg

Lurer du på å benytte deg av svart arbeidskraft fra en lapp i postkassen eller et tips fra en bekjent, bør du tenke deg om en ekstra gang.

– Det er rett og slett ikke noe å lure på. Grunnene til å velge hvit arbeidskraft er helt åpenbare. Foruten etikk og samfunnsansvaret rundt bidraget til AS Norge, er en forsikring med hensyn til kvalitet og skaderisiko helt avgjørende, sier Barg videre.

Har du leid inn svart arbeidskraft, og vedkommende faller ned fra stigen og skader seg, er det nemlig du selv som stiller som ansvarlig – og det kan bli en kostbar erfaring.

– Det er også straffbart, og man kan bli dømt om noen skulle oppdage at jobben er gjort uten papirer, avslutter Barg. (ANB)

Kommentarer til denne saken