Gå til sidens hovedinnhold

- I år tror vi pengene vi gir bort blir ekstra kjærkomne for mange

Avisene i Amedia gjør det igjen! Lokale lag og foreninger inviteres også i år til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge. Søknadsfristen er 4. mai.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB, deler Øyene ut 150.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område. Vi er i dialog med Tønsbergs Blad i prosessen, som har en pott på 900.000 kroner til fordeling.

– Som en viktig samfunnsinstitusjon, vil vi gjerne bidra til å skape gode lokalsamfunn. Da er dette en fin måte å støtte opp om noe av alt det positive som skjer rundt oss, sier ansvarlig redaktør Tor Aslesen i Øyene.

I fjor var det mange som søkte om midler fra denne støtteordningen.

– Og koronasituasjonen har gjort det siste året ekstra krevende for mange frivillige. Ikke minst har viktige inntekter uteblitt for lag og foreninger. Derfor oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge i år, sier Aslesen.

Øyene er opptatt av å være en synlig aktør i vårt lokalsamfunn, og skal dekke både stort og smått.

– Journalistikken og samfunnsoppdraget er vår forretningsidé. Stadig flere oppdager verdien av journalistikken vår både på nett og papir. Gjennom å tegne seg som abonnenter, er folk med på å gjøre avisa vår sterkere og vi kan få til enda mer. Det er vi takknemlige for, sier Aslesen.

Pengestøtten fra Øyene inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fem år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet.

Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Søknadsfristen er 4. mai.

Deretter skal en lokal jury, bestående av personer fra vår avis, i dialog med Tønsbergs Blad-ansatte og en ekstern jurymedlem, bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler lokalt. Offentliggjøringen skjer 1. juni. Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: https://soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.