(Tønsbergs Blad)

– Vi har så kule premier! Her har vi ikke spart på noe, ler Julia Horn.

Hun har på både mariusgenser og nisselue, og ser skikkelig juleklar ut. Sammen med Benedicte Jacobsen Hamnes har hun reist på kryss og tvers i nærområdet for å lage luker til TBs adventskalender på Instagram. Bak hver luke eller post gjemmer det seg et lokalt sted, og vet du hvor det er, er du med i trekningen av premiene.

– Du kan vinne alt fra Flax-lodd, engangskameraer, gavekort på matbutikker, restauranter og Slottsfjellpass, forteller Benedicte Hamnes.

Hun styrer videoproduksjonen og forklarer hvordan du deltar i konkurransen:

– Du kan vinne ved å følge Tønsbergs Blad på Instagram. Hver dag fram til julaften vil vi legge ut en video fra et sted. Vet du hvor vi er så legger du igjen svaret i kommentarfeltet under videoen. Så enkelt er det å være med i trekningen av dagens premie.

De to journalistene gleder seg til jul, og har med seg sine egne kalendertradisjoner. For Julia var Jul i Blåfjell den absolutte favoritt!

– På TV gikk det i Jul i Blåfjell og Linus i Svingen. Ellers har jeg vært så heldig å vokse opp med pakkekalender. Non stop, viskelær og pepperkakeformer var noen av tingene som skjulte seg i lukene. Jeg gleder meg til å kjøre i gang julekalenderen, og plukke ut heldige vinnere hver dag. Det blir jo faktisk på en måte en pakkekalender, mener hun.

For Benedicte var det en klassiker som sikret at (ad)ventetiden ikke ble for lang.

– Jeg er oppvokst med den gode, gamle sjokoladekalenderen. Da jeg var liten hadde jeg også NRK sin adventskalender, som jeg åpnet samtidig som kanalverten da han eller hun introduserte dagens episode.