(Tønsbergs Blad)

Høyre lå lenge an til å få 11 mandater, men får ti. Venstre hadde bare ett, men får to. Det betyr at Jan Helge Fosse (H), som etter valget havnet på  11. plass ikke kommer inn i kommunestyret, mens Carl -Erik Grimstad (V) gjør det.

Neppe aktuelt

Skal Tom Mello (H) få dannet et flertall med håp om å bli ordfører, må han samarbeide med Frp, Venstre, KrF og Senterpartiet. Det vil gi et flertall på 22 mandater.

LES OGSÅ: Slik kan Ap-Jon bli ordfører i Færder, og dette må skje for at det blir Høyre-Tom

Men Senterpartiets ordførerkandidat, Richard Fossum, har gjort det klart at han primært ønsker å samle KrF, Venstre, MDG og Senterpartiet, for så å søke samarbeid med Arbeiderpartiet. Denne sammensetningen gir et flertall på 21 mandater.

Vi ha med Felleslista

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Jon Sanness Andersen, har signalisert at det primært  kan tenke seg denne konstellasjonen: Ap, Felleslista Rødt SV, MDG og Senterpartiet. Det vil gi et flertall på 22 og sannsynligvis føre til at Sanness Andersen (Ap) blir ordfører.

Kommunestyret i Færder kommune skal bestå av 39 representanter. Dette er mandatfordelingen etter valget: H: 10, Ap: 9, Sp: 5, MDG: 4, Felleslista Rødt SV: 4, Frp: 4, V: 2 og KrF: 1.