I sommer kunne man lese at Kaldnes AS og CM Gruppen AS kjøpte den 16 mål store tomta på Borgheim for 70 millioner kroner. Eiendommen består av et stort, ubebygd område mot det store kontorbygget ved rundkjøringen – og kontorbygget, som heter Kirkeveien 213, også kalt Sentrumsbygget.

Kjøpet gjennomførte de to selskapene gjennom sitt felleseide selskap WA Gruppen AS. Vi satte oss ned med administrerende direktør Even Landsem for å høre mer om planene for Sentrumsbygget på Borgheim.

– Vi er opptatte av å skape plusseffekter og skape et godt sted for folk å bo, forteller Landsem når vi møter han på Nøtterø Bakeri på Borgheim.

LES OGSÅ: Sånn kan det nye sentrumsbygget bli

Store planer

Selskapet har flere større prosjekter. I Horten har de blant annet prosjektene i Havneparken og Skippergata, i Tønsberg har de Kristina-kvarteret og Holmestrand Næringspark i nord, for å nevne noe.

På Borgheim er planene å bygge bolighus, 84 leiligheter og etablere et grønt areal i midten i første byggetrinn.

– Her tenker vi å etablere åtte leiligheter på toppen av det nåværende bygget (Bygg D i illustrasjonen under).

Den innerste blokka (Bygg A) og parkeringskjelleren der, i tillegg til toppen av det nåværende bygget (Bygg D), vil bli det første byggetrinnet.

– Ned mot rundkjøringen vil vi gjøre det litt mer urbant enn det som er der i dag. Her tenker vi å legge til rette for et lite torg og et sted hvor man kan oppholde seg. Det tror vi folk vil sette pris på.

På nordre del av tomta, der den gamle butikken som skal rives ligger, ønsker WA Gruppen å se på muligheten for å omregulere til dagligvarebutikk og boliger.

– Lar det seg ikke gjøre å få til dagligvarebutikk på fornuftig vis, blir det i hovedsak boliger på dette området også.

LES OGSÅ: Nøtterøy kan få nok en stor dagligvarebutikk - og den kan havne her!

(Artikkelen fortsetter under illustrasjonen)

– Vil forsterke Borgheim

Til markedsføringen av boligprosjektet har WA Gruppen engasjert markedsføringsselskapet Lemon, som holder til på Teie. Til meglingen av leilighetene har de engasjert DNB Prosjektmegling.

– Vi satser på å visualisere prosjektet så mye som mulig, både for innbyggerne på Nøtterøy og for potensielle kjøpere.

Landsem forteller også at han har stor tro på boligprosjektet.

– Området rundt Borgheim besitter mange gode kvaliteter. Samtidig er det et område i vekst hvor jeg tror det kommer til å skje mye spennende i framtiden. Det er en stor, fin og sentral tomt med nærhet til kulturhuset, golf, skole og mange gode turområder. Samtidig er den også ganske så sjønær. Dette gjør at vi samlet sett tror at dette vil være et produkt som folk har lyst på. Det er litt unikt. Man finner ikke noe lignende i Tønsberg eller på Teie.

WA Gruppen er nå i gang med detaljeringen av prosjektet. Skissen skal være klar før jul, de håper på å ha rammesøknaden på plass før påske og allerede i mai ser de for seg salgsstart.

– Det overordnede målet for oss er å forsterke Borgheim som sted og samtidig kunne gjøre det til en akseptabel pris.

Hvem mener du disse leilighetene vil passe best for?

– Det vil nok treffe best hos voksne folk. Vi ser for oss at det kommer til å bli et bra trykk når salget starter.

Og hvordan blir prisnivået på leilighetene?

– Det vil være noe variert. De rimeligste vil ligge på cirka 2,5 millioner og de dyreste kommer til å komme for salg til omtrent ni millioner, avslutter Landsem.