Gå til sidens hovedinnhold

Her tar de ulovlige elsparkesyklister: – Behov for en kontroll

Politiet setter inn støtet mot elsparkesykler. Fredag gjennomførte de en kontroll av elsparkesykler og sykler sammen med Statens vegvesen.

(Avisa Oslo)

– Vi har sett en tendens til at det er ulovlig kjøring med elsparkesykler og hastigheter som er over hastighetssperrene på 20 km/t, så det er alltid behov for en kontroll. Det sier politiførstebetjent Glenn Berg til Avisa Oslo.

Fredag kveld etter skjenkestopp kunne syklister og elsparkesyklister bli stoppet for en kontroll på baksiden av Anker Hotel. Kontrollen ble gjennomført av politiet og Statens vegvesen.

– Politiet ser på rødt lys-kjøring og adferd, og så ser vi på det tekniske særlig på elsparkesykler og særlig at de er innafor regelverket og ikke minst at de ikke går for fort, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Espen Andersson.

Har dere tatt noen?

– Så langt har vi tatt en elsparkesyklist som ikke hadde hastighetssperre på sparkesykkelen. Den gikk i 35 km/t, så det er ikke lov.

Ifølge politiførstebetjent Berg blir de stående et par timer til.

– Den sparkesykkelen som er tatt blir beslaglagt og eventuelt destruert og fører blir anmeldt for kjøring med uregistrert motorvogn.

Tester dere om folk kjører i beruset tilstand?

Det gjør vi også, men det har det ikke vært noen eksempler på i kveld, sier Berg.

Les også

10 syklister suste over krysset på rødt lys – men det så politiet

Les også

Her bryter han seg inn i sparkesykkelbutikken

Les også

Slik vil byrådet føre krig mot feilparkeringene: – En uholdbar situasjon

Kommentarer til denne saken