Det er Sydhavna Vel som årlig har dugnad her sammen med Scandic Havna og Rica Eiendom.

Denne gangen var det arbeid med sti som var i fokus.

- Vi utførte blant annet forbedringer på stien ut til Havnas badeodde, stien fører også ut til Oslofjordens Friluftsråds Malurtodde, forteller Christian Stokke i Sydhavna Vel.

Det var cirka 25 personer som møtte opp til dugnad og gjengen var i sving i fire timer med bevertning fra hotellet.

Droppet sti

Også en annen sak fikk dugnadsgjengen sett på. For litt siden skrev Øyene om at Sydhavna Vel for flere år siden donerte penger til å få tilrettelagt og merket en sti Havna-Ramsen, samt en rundløype mot Torås og Omdal tilbake til Havna. Også Scandic Havna Hotel, Rica Eiendom og Tjøme kommune spyttet inn, og til sammen ble det 45.000 kroner som siden har stått "på bok" hos kommunen i påvente av arbeidet.

Saken har vellet purret på en rekke ganger, og i mai gikk politikerne inn for å droppe rundløypa og avvente stimerking Havna-Ramsen fram til resultatet av grunneierkontakt der det planlegges kyststi er klart.

Fulgte planen

Det førte til at vellet, Rica Eiendom og Scandic Havna ba om å få tilbakeført midlene de en gang bidro med.

- Det private bidraget vil nå bli brukt for å utbedre stien ut til Havnas badeodde som går videre til Oslofjordens friluftsråds Malurtodde. Det dreier seg om å jevne ut et steinete parti og legge tremmer i bløte partier ved starten, innenfor stranden, og kanskje ved utgangen til odden. Videre vil det skiltes på Ricas grunn til eksisterende sti til Ramsen/Verdens Ende, forklarte Stokke da.

LES MER: Nå vil vellet, hotellet og eiendomsfirmaet på Havna ha tilbake pengene de sponset med fra kommunen

Det er noe av dette arbeidet som ble gjort på dugnaden i pinsen, og de nevnte tremmene målte gjengen lengdene på nå.

- De vil bli snekret på dugnad, opplyser Stokke.

Pengene har de imidlertid ikke sett noe til og henvendelsen om dem har heller ikke kommunen svart på. Nå ber vellet om en status i den saken.