I midten av februar i år åpnet bookingen til kystledhyttene hos Oslofjordens friluftsråd. Det er stor interesse for å tilbringe sommerdager, eller sen vår og tidlig høst, på mange av hyttene, og systemet brøt fullstendig sammen av pågangen.

Da bookingen etter flere timer kom i gang, ble det bestilt hele 6.000 døgn. Friluftsrådet lovet nytt system, og ønsket seg dessuten bedre kapasitet når det gjelder hytter også.

LES MER: Systemet brøt helt sammen: - Dette er som å kjøpe konsertbilletter til Rolling Stones ...

Flere fulle

Flere av kystledhyttene i skjærgården hos oss er populære.

Startbua i Sandøsund, som gjerne er blant dem det er aller heftigst kamp om å tilbringe noen dager på, er for eksempel full i alle sommermånedene.

LES MER: Bli med til den populære kystledhytta i Sandøsund

Også på Ildverket er det smått med muligheter, kun et døgn her og der i juni og august.

Kommandantboligen på Østre Bolæren er leid ut hele juni og juli.

Her går det an

Men var du ikke blant dem som tastet febrilsk på nettsiden i midten av februar, eller har sommerferieplanene klare, så er det fortsatt noen muligheter igjen.

- Drømmer du om å feriere på en øy med fyr i år? I juni har du muligheten! Det er ledige datoer på alle disse fantastiske stedene i juni, sjekk ut bildene og book deg inn, frister Oslofjordens Friluftsråd nå på facebook.

Det er altså fortrinnsvis overnattingsmulighetene deres på fyrene det er snakk om. I vårt farvann er det snakk om Signalboligen på Færder fyr og Sjøbua på Fulehuk fyr. På førstnevnte er det ganske riktig en del ledige dager i juni måned. På sistnevnte er det i juni, samt noen muligheter i august også.

Vil du holde deg på land, er det litt ledig på Tjønneberget på Hvasser, i Tenvik, på Veierland og Rønningen. Men juli er full alle steder, og det er fortrinnsvis i juni og august utenom skoleferien at det er gode muligheter ennå.

Friluftsrådet har både fyr og hytter andre steder langs Oslofjorden også, hvor det fortsatt er noe ledig.