Det er Heidi Karoline Storm på Besøkssenteret for Færder nasjonalpark som tar kontakt med Øyene. Først siktet de seg inn på den første uka i mai, men da hadde ingenting begynt å skje.

- Men som vi vet: Den som venter på noe godt... og NÅ er den altså kommet, smiler hun.

- Vi har den i gloa her

Hvem er det så vi snakker om? Jo, nattergalen! Fuglen i gråhvitt, brunt og rustfarge, med den store stemmen.

- Nå har vi den nede i gloa på veien opp til besøkssenteret her på Verdens Ende. Så nå oppfordrer vi folk til å stoppe, gjerne sette seg ned på benken ved Dronning Sonjasstein, lytte og oppleve den vakre sangen til nattergalen. Kult, ikke sant, sier Heidi.

Se - og hør - video her: Nattergal på Verdens Ende

Mulighet for guidet tur

Om du skulle ønske en tur som kan gi enda mer enn en runde på egenhånd, blir det guidet tur i Færder nasjonalpark i Moutmarka 29. mai, med Terje Kristiansen. Det er denne som var planlagt tidligere i mai.

- Men da var ikke nattergalen begynt å spille sangen sin, forklarer Heidi.

Litt fakta kan du også få her, fra Store Norske leksikon: "Nattergal, fugleart i trostefamilien. Gråhvit underside og brun overside med rustbrun hale, hann og hunn like. Holder helst til i tette, fuktige skogkanter og hager, gjerne nær vann. De 4–5 eggene ruges i 13 dager, og ungene forlater reiret etter ca. 10 dager. Hekker fra Sør-Skandinavia og Øst-Europa og videre østover til Vest-Sibir. Første gang konstatert syngende i Norge på Bygdøy i Oslo 1926 og 1927. Sangen er kraftig og melodisk, og høres best om natten."

Om det blir om natta eller på dagtid du lytter etter, får bli opp til deg...