- Håpet er nå å få med enda flere frivillige lag og foreninger for å skape juleglede for dem som trenger det mest i lokalsamfunnet.

Det opplyser den daglig lederen for Stiftelsen Sparebank 1 BV, Gisle Dahn, og lokalbanksjefen for SpareBank 1 Sørøst-Norge, Tønsberg, Kristin Eide, i en pressemelding.

- Aksjonen #Julegiver ble sparket i gang med nettmøte mandag 21. november. I møtet fortalte stiftelsene om gavemuligheter til juleaktiviteter og hvordan man kan bidra inn i andres aktiviteter. Det ble også delt erfaringer og innblikk fra organisasjonen Rett Frem Opplevelser som samler i underkant av 300 personer i sårbare familier til julemiddag, fordelt på dagene i desember.

- Nå håper vi at idrettslag og foreninger søker om midler fra oss, sier Gisle Dahn. - De sitter ofte med en god oversikt over familier og personer som sliter økonomisk, så vi trenger deres hjelp i denne #julegiveraksjonen.

Eksempler på julegaver fra stiftelsene, kan være gavekort til julegaveinnkjøp og julemat.

Status søknader til behandling fra vår region var før helgen cirka 2,.2 millioner kroner. Søknadsfrist for #julegiver er satt til 5. desember.