Aktivitetskalenderen til Fritid Færder er fylt opp: – Man trenger jo ikke reise langt for å oppleve mye

UT PÅ TUR: Leder i Fritid Færder, Arne Veierød, kan fortelle om et bredt tilbud til store og små i sommer. Du kan blant annet delta på familietur i Teieskogen.

UT PÅ TUR: Leder i Fritid Færder, Arne Veierød, kan fortelle om et bredt tilbud til store og små i sommer. Du kan blant annet delta på familietur i Teieskogen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lurer du på hva du skal fylle sommerferien din med? Kanskje det frister med en kreativ dag med graffiti? Eller kanskje en tur i lavvo?

DEL

(Tønsbergs Blad) Sommerferien er like om hjørnet. På skoler og i barnehager så snakkes det om hvor man skal på ferie og hva man skal gjøre. Ofte så kan en glemme at det finnes mange fine opplevelser like utenfor døra.

– Mange havner i et slags vakuum

Fritid Færder har laget ferdig årets aktivitetskalender for sommeren. Her finnes det gratistilbud til familier, unge ungdommer og eldre ungdommer.

Leder i Fritid Færder, Arne Veierød, forteller at det finnes tilbud til arrangementer hele året. I perioden Sankthans og fram til fellesferien, og fra 1. august til skolestart, er det et mer omfattende program.

– Mange skoleungdommer havner i et slags vakuum fra Sankthans til fellesferien fordi de har hatt travle hverdager, også blir det plutselig stopp når skolen slutter. Da har vi tilbud til dem slik at de kan få gode opplevelser, sosialisere seg og være med venner i trygge omgivelser sier, Veierød.

Helårstilbud fra Fritid Færder

Gjennom hele året tilbyr Fritid Færder aktiviteter utenom skoletid som er gratis. Det er fritidssentre for ungdommer på Tjøme og Nøtterøy. I tillegg har de også en utlånsordning som heter BUA. Her er det mulig å låne sportsutstyr og fritidsutstyr. Slik kan barn, unge og familier komme seg mer ut for å bruke naturen og teste nye aktiviteter uten å investere i mye dyrt utstyr.

– Det er viktig å presisere at dette ikke handler om å stigmatisere inntektsgrupper. Dette er for alle! Det er jo også et miljøperspektiv på dette med BUA. Da blir det ikke bare bruk og kast, i tillegg så får man jo flere folk ut i aktivitet når det er enkelt å få tilgang på utstyr man trenger, sier Veierød.

LES OGSÅ: Gyda (14) og Emilia Elvira (15) streiket for kloden: – Hvis alle gjør sin del, kan vi redde jorda vår

Trenger ikke reise langt for å oppleve mye

Nå når sommeren står for tur er aktivitetskalenderen fylt enda mer opp, og Veierød oppmuntrer folk til å melde seg på aktivitetene.

– Det er en fin påminnelse om at man ikke trenger å reise langt for å oppleve mye. Det er plenty av muligheter utenfor døren. Det er gratis og det er for alle! Påmeldingsfristen er 12. juni, så regner vi med at vi kan gi svar et par dager etter påmeldingsfristen. Noen av familieturene krever heller ikke påmelding, sier Veierød.

Noe av det ungdommene og familiene kan melde seg på i sommer er badmintonleir, lavvotur, tur til Midgard vikingsenter og kreativ dag med graffiti. Aktivitetskalenderen finner du inne på Færder kommune sine hjemmesider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken