Gå til sidens hovedinnhold

Frigir navnet på den omkomne

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var Alf Johan Halvorsen som døde etter hendelsen i omsorgsboligen.

(Tønsbergs Blad)

Det opplyser Politiet i Sør-Øst i en pressemelding torsdag.

«Politiet frigir navnet på personen som omkom som følge av hendelsen på bofellesskapet.

Avdøde er Alf Johan Halvorsen, f. 1968. Navnet frigis i samråd med pårørende.»

Samtidig er det nå klart at politiet har tatt ut siktelse mot Færder kommune med grunnlag i brudd på helsepersonellovens bestemmelse om organisering av virksomheten.

LES OGSÅ: Politiet tar ut siktelse mot Færder kommune etter dødsfallet

Dette er saken

Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i  i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Familiens bistandsadvokat: – Dette er en dypt tragisk sak for dem 

Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

– Vi vil utføre en hendelsanalyse der vi vil se på kompetansen, kommunikasjonen, prosedyrer og retningslinjer ved denne omsorgsboligen. Hensikten er å bidra til at slikt aldri skjer igjen, har rådmann Toril Eeg tidligere uttalt til Tønsbergs Blad.

Dette er saken

■ Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

■ Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitessykehus i Bergen.

■ Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

■ Tirsdag 26.mars ble en kvinne i 30-årene siktet i saken. Det er i følge foreløpige medisinske undersøkelser konkluderer med at det er rimelig å anta at dødsårsaken er brann/skåldingsskader.

Kommentarer til denne saken