(Tønsbergs Blad)

I foajeen til Quality Hotel i Tønsberg, har det i hver førjul siden 2012 stått et «ensomt juletre». Og hver eneste gang har dette treet blitt mindre og mindre «ensomt» fremover mot selve julekvelden.

Det håper man skal bli tilfelle også i år. Kanskje enda mer enn noen gang tidligere, faktisk.

– Flinke til å stille opp

Det handler selvfølgelig om innsamling av julegaver til mennesker som av ulike grunner finner julen utfordrende og krevende.

– I år er det flere enn kanskje noen gang tidligere, som møter julen i en spesielt trang situasjon. Vi vet at givergleden i Tønsberg er stor, at folk her er flinke til å stille opp for hverandre. Og det håper vi virkelig at de gjør også nå, sier direktør ved hotellet, Øyvind Hagen.

Hotellet samarbeider nå med Tønsberglivet, Tønsberg Næringsforum og Foynhagen om årets gaveaksjon.

– I gjennomsnitt har vi samlet innom tre tusen gaver i forbindelse med hver eneste jul vi har kjørt denne aksjonen. Dette er et tall vi absolutt tror vi kan komme til å passere i år, fortsetter Hagen.

– Det er trist

Han synes det er et paradoks at det i et rikt overflodssamfunn som det norske skal være behov for aksjoner som dette.

– Men det er det, dessverre. Og det er trist. For det er ikke sånn det skal behøve å være.

LES OGSÅ: Rørt Kjersti har fått inn over 400.000 kroner: – Jeg blir så varm om hjertet av Tønsberg

Nå er det særlig det lokale næringslivet som skal utfordres.

– Den private givergleden har alltid vært stor. Nå håper vi at næringslivet også kan komme enda sterkere på banen. Alle mulige gaver mottas med stor takk. Det er ingen øvre eller nedre grense på hvor mye man ønsker å bidra med. Hvert eneste bidrag er verdifullt, understreker han.

– Treffer mer presist

Det er likevel en bestemt gave man særlig ønsker seg atskillige av.

– Sentrumskort. Få fritt valgt sum. På den måten treffes mottakeren mer presist, i og med at vedkommende selv kan bruke dette til noe vedkommende selv trenger eller har ønsket seg. Men, selvfølgelig, alt mottas selvfølgelig med stor takk.

LES OGSÅ: Marius og Karoline fikk sjokk da de innså hvor mye leker barna deres har. Nå vil de hjelpe dem som har mindre

Gaver og bidrag kan leveres på hotellet helt fram til jul. De vil så bli distribuert ut til mottakerne i samarbeid med Frelsesarmeen, Røde Kors, Kirkens Bymisjon, krisesenteret og incestsenteret.