Gå til sidens hovedinnhold

Første Vy-tog i Drammen

Artikkelen er over 2 år gammel

Inneklemt mellom de røde NSB-togene på Skamarken-området står et grønt tog med den nye logoen til det nasjonale togselskapet Vy.

(Drammens Tidende)

Det er første gang at nåværende NSB har presentert sin nye design og navn i drammensområdet.

Det grønne toget på Skamarken er foreløpig det eneste i Norge og ble presentert sammen med det mye omdiskuterte Vy-navnet for kun et par dager siden.

Togsettet er av typen Flirt som Norge nå har kjøpt 150 sett av. Når NSB-navnet skyves ut og Vy overtar skal man bruke 280 millioner kroner på omprofilering av hele tidligere røde NSB til grønne Vy.

Vy er et skandinavisk ord som betyr utsyn, oversyn, utsikt eller bilde av. Du kan for eksempel ha fremtidsvyer, som betyr ambisjoner eller utsikter, opplyser NSB.

Gi reisende opplevelser

– Vy uttrykker at vi gir våre reisende opplevelser, bilder og utsikter. Vy er et kort og enkelt navn som viser at vi er på vei inn i noe nytt. Vi har en lang og stolt tradisjon som går helt tilbake til 1883. Den bygger vi videre på, sa konsernsjef Geir Isaksen under presentasjonen av omprofileringen for to dager siden.

– NSB-konsernet kjører tog og buss i Norge og Sverige og har Norges største busselskap, Nettbuss. Nå kobler vi tog- og bussvirksomheten tettere sammen, utvikler nye løsninger og gjør det enda enklere å velge en miljøvennlig reise. Da trenger vi en ny, felles identitet. NSB er ikke lenger et dekkende navn på virksomheten, sa styreleder i NSB, Dag Mejdell.

Ikke lenger statsbaner

– Selskapet er ikke lenger Norges Statsbaner. NSB er nå ett av flere togselskaper som konkurrerer om å kjøre tog. Vi eier ikke togene, skinnene, signalanleggene eller stasjonene, men jobber hver dag for å gi kundene våre en god reise. Et nytt navn skal styrke konkurransekraften vår i både tog og buss, sa styrelederen i flg. NTB.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.