Nå kommer «sensommeren» til Gamle Ormelet

VARME FØLELSER: Espen Beranek Holm og Claudia Scott spiller paret som opplever at gammel kjærlighet aldri rustet.

VARME FØLELSER: Espen Beranek Holm og Claudia Scott spiller paret som opplever at gammel kjærlighet aldri rustet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hele sommeren lang har Gamle Ormelet vært fylt med sang, vin og glad latter i natten. Nå kommer melankolien.

DEL

(Tønsbergs Blad) Nok en sommer er på hell. Og nok en gang er det tid for hyttefolket å pakke opp og å returnere til sine hverdagsliv. Muligens for noen, med ett og annet nytt minne i bagasjen?

De to kommende fredagene og lørdagene vises teaterkonserten «Sensommer» på Gamle Ormelet. Stykket er i forbindelse med stedets 25-års jubileum laget eksklusivt for oppføring her.

Smil og tårer

På scenen står Claudia Scott og Espen Beranek Holm som paret som treffer hverandre igjen atskillige sommere siden den aller første solvarme forelskelsen dem imellom. Til å stå for den musikalske back-drop'en er gitarist Knut Reiersrud og tangentkvinne Kristin Skaare blitt engasjert.

I SOMMERNATTEN: Etter mange, mange år finner «han» og «hun» kjærligheten igjen.

I SOMMERNATTEN: Etter mange, mange år finner «han» og «hun» kjærligheten igjen. Foto:

– Jeg tror vi kan love publikum masse melankoli og vemod, en liten tåre i øyekroken, men også en god del smil, sier instruktør Johannes Joner, som for øvrig også medvirker som stykkets «forteller».

Denne uken går det slag i slag med innøving av tekst, sang, musikk og fremføring. Det hele i Gamle Ormelets sjarmerende bakgård, hvor stykket også blir vist.

LES OGSÅ: Fargerikt fra naturen selv

– Det begynner å ligne et stykke nå. Vi er ikke helt der ennå, men nesten.

Han tror stykkets tematikk, gammel kjærlighet, han eller hun du aldri klarte å glemme og det som kanskje kan skje om man møter han eller hun igjen, er noe de aller, aller fleste kan relatere seg til.

– Det å hente opp ting igjen. Føle på melankolien og nostalgien. Den problematiske kjærligheten. Alle har vi vært der en eller annen gang.

– Skreddersydd for Ormelet

Joner mener Gamle Ormelet er det helt ideelle stedet å sette opp et slikt stykke.

– Dette er rett og slett skrevet og skreddersydd for Ormelet. Det er nok grunn til å tro at atskillige har møtt den andres blikk for aller første gang over bordene her. Det er nok en del kjærlighetstier her på øya, vil jeg tro.

Artisten Claudia Scott spiller den navnløse kvinnelige hovedrollen i stykket. Hun er glad for endelig å komme skikkelig i gang.

– Helt topp. Tidligere har det vært mye «hjemmelekser». Nå kommer ting på plass, blir bundet mer sammen. Kronologien blir mer fremtredende. Det er moro. Vi er en fin gjeng her.

– Deilig å gjøre noe annet

Espen Beranek Holm er fra før av kjent fra blant annet revyer, show og satirestykker. Det blir lite med slikt i dette stykket.

– Det er deilig å gjøre noe annet. Noe litt mer på «alvor», sier han.

LES OGSÅ: Jan-Robert fryktet han skulle bli en parodi på seg selv

– Dette er et veldig flott materiale å arbeide med. Det hele jenker seg til nå. Vi har en veldig god bandfølelse i denne gjengen nå. veldig kult, legger han til.

Johannes Joner poengterer også akkurat det.

– Først og fremst er dette jævla hyggelige folk å jobbe med, understreker han.

– Og da blir alt bra.

LES OGSÅ: Følelsen av å være innestengt sammen med en ukjent, kaldblodig morder og samtidig ikke kunne komme seg unna ...

– Fredagens premiere er allerede utsolgt. Men det er billetter igjen til de tre neste forestillingene, opplyser Dorthe Endresen fra Gamle Ormelet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.