Slik feirer Rheinmetall-Jan Eirik jul i år - og i bedriften kutter de julebordet i år

BYTTER  UT JULEBORDET MED VELDEDIGHET: – Vi i selskapet Rheinmetall kuttet ut julebord, pengene går til Kirkens Bymisjon. Det er en beslutning alle ansatte er stolte av.

BYTTER UT JULEBORDET MED VELDEDIGHET: – Vi i selskapet Rheinmetall kuttet ut julebord, pengene går til Kirkens Bymisjon. Det er en beslutning alle ansatte er stolte av. Foto:

I tida fram til jul intervjuer Øyene ulike øyfolk om hvordan de feirer høytiden. Her kan du lese om hvordan daglig leder i Rheinmetall Norway, Jan Eirik Finseth, feirer jul.

DEL

Hva serverer dere på julaften?

–Det er pinnekjøtt fra indre Sogn.

LES OGSÅ: Hos Linda på Tjøme blir de 15 rundt bordet på julaften. Og dagen starter med et morgenbad

Hvem feirer du jul med i år?

– Julen feires med familie og venner.

Om du hadde fått 100.000 kroner til å gi til en person eller organisasjon, hvem hadde fått det?

– Pengene vil jeg ha gitt til Kirkens Bymisjon, de gjør en enestående jobb. For øvrig har vi i selskapet Rheinmetall kuttet ut julebord, pengene går til Kirkens Bymisjon. Det er en beslutning alle ansatte er stolte av.

LES OGSÅ: Oppfordrer til å engasjere seg for barn og unge: - Det er det som gir varig resultat

Kan du beskrive hvordan dere feirer julaften i ditt hjem?

– En helt vanlig feiring tror jeg. Når barna var små gikk vi alltid i kirken på julaften. Det gjør vi ikke lenger. På formiddagen går vi en lang tur i skogen eller marka sammen. Det gir en ro og stemningsfull innledning til julefeiringen som kan anbefales. Deretter er det julemiddag med pinnekjøtt fra indre Sogn og samvær utover kvelden. Så bruker vi å «skype eller face-time» med slekt i utlandet.

Hvem står for julebaksten hjemme hos deg?

– Normalt er det kona. I år ramle hun på isen og brakk armen, så julebakst må resten av familien ta seg av meg inkludert.

Hva pynter dere juletreet med?

–Julepynt som har vært i familien i 40 år. Her er det ingen design-jul. Tradisjon er viktig. Vi har julepynt som barna selv laget i barnehagen og på skolen.

Hva ønsker du deg til jul?

– Ingen ting, jeg har alt. Skulle det være noe måtte det bli «fred på jorden». For oss som har sett lidelse og elendighet på nært hold er fred og frihet noe vi burde verdsette langt mer enn det vi gjør her i landet. Jeg skulle ønske alle på jorden fikk oppleve den velstanden og lykken av fred og frihet vi har i Norge.

Har du en hilsen til øyboerne før jul?

– Jeg ønsker alle sammen en riktig god jul og et godt og framgangsrikt nytt år. Vi er alle privilegerte som får bo her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken