Sydhavna Vel donerte for flere år siden penger til å få tilrettelagt og merket en sti Havna-Ramsen, samt en rundløype mot Torås og Omdal tilbake til Havna. Også Scandic Havna Hotel, Rica Eiendom og Tjøme kommune spyttet inn, og til sammen ble det 45.000 kroner som siden har stått "på bok" hos kommunen i påvente av arbeidet.

Etter flere purringer, og flere år, gikk politikerne i mai inn for å droppe rundløypa og avvente stimerking Havna-Ramsen fram til resultatet av grunneierkontakt der det planlegges kyststi er klart. Det vil ta litt tid.

Fikk tilbake penger

Vellet var ikke spesielt fornøyde med avgjørelsen og sammen med Rica Eiendom og Scandic Havna ba de om å få tilbakeført midler de en gang bidro med, nemlig 15.000 kroner.

- Det private bidraget vil nå bli brukt for å utbedre stien ut til Havnas badeodde som går videre til Oslofjordens friluftsråds Malurtodde. Det dreier seg om å jevne ut et steinete parti og legge tremmer i bløte partier ved starten, innenfor stranden, og kanskje ved utgangen til odden. Videre vil det skiltes på Ricas grunn til eksisterende sti til Ramsen/Verdens Ende, forklarte Christian Stokke i vellet da.

I pinsen hadde de dugnad og da begynte de på arbeidet.

LES MER: Her på Tjøme gjorde de en innsats i pinsen - men pengene de ba om å få igjen har de ikke sett noe til enda

- "Feiget ut"

Nå kan vellet melde om at hele arbeidet er gjennomført.

- Sydhavna Vel har nå laget tremmer i det bløtere partiet på Havnaeiendommen i begynnelsen av stien til Ramsen. Materialer er betalt av sponsen vi fikk tilbake på grunn av manglende fremdrift i kommunens stiarbeid da et politisk flertall «feiget ut», sier Christian Stokke.

- Så da gjorde vi like godt jobben selv med full støtte fra grunneier Rica Eiendom og drifter Scandic Havna, fortsetter han.

Byggverket kaller han "Sydhavna-promenaden".

- Men man må ikke la seg lure, for etter promenaden er stien på sameieeiendommen til Ramsen stedvis rufsete. Ramsen-stien gir mange fine naturopplevelser, opplyser Stokke.

Han benytter også sjansen til et lite "stikk":

- De resterende 25.000 kroner på bok i kommunen for tilretteleggingstiltak er fint å ha. Men det vil ta tid og er kanskje ikke en gang oppnåelig hvis et politisk flertall legger seg på at grunneier, inkludert alle sameiere i felleseid eiendom, må samtykke til tiltak i gjenvoksende utmark. Men det må være lov å håpe.