Nylig kunne Øyene fortelle om Knut Solheim, som har hatt fritidsbolig i Båtveien på Føynland siden 2005. Hyttaboka hans er full glade historier om fine sommerdager med krabbefiske og morsomme opplevelser.

Kjæresten gjennom de siste to årene, Nina Rygh, har knapt fått se en eneste levende krabbe på den tiden hun har tilbragt på eiendommen ved sundet som skiller Husøy og Føynland.

- Jeg har sett noen døde småkrabber som er skylt på land. Om de har dødd en naturlig død eller er døde fordi vannkvaliteten her er dårlig, vet jeg ikke, men man blir jo litt bekymret, sa Nina til Øyene da vi snakket med paret for noen dager siden.

Vil sette av midler

Da håpet hyttegjestene at det snart vil bli mudret i sundet, slik at vanngjennomstrømningen og vannkvaliteten tar seg opp.

Nå ser det ut til at de kan få ønsket innfridd.

Fungerende kommunedirektør Kristian Lægreid la nylig fram kommune-administrasjonens forslag til budsjett for 2023, og der var det funnet plass til en pott på 150.000 kroner til mudring, slik ordfører Jon Sanness Andersen (Ap) også håpet.

Dermed er det nå opp til et samlet politisk miljø om tiltaket i Myrasundet skal få plass i det endelige budsjettet som vedtas nærmere jul.

Tønsberg må med

Knut Solheim var fornøyd da Øyene kunne fortelle ham at det iallfall er kommunens intensjon å få bedret forholdene i sundet neste år.

- Da får vi håpe og regne med at det blir noe av. Det gjenstår jo å se om det går gjennom politisk, og også om Tønsberg kommune bidrar med sin del, men vi får tro det.

- Har du tro på at mudring faktisk vil hjelpe, at det blir bedre gjennomstrømming og mer livet i sjøen utenfor hos dere?

- Jeg har ikke forutsetninger for å vurdere det faglig, men jeg har jo lest Norconsults rapport og antar at enhver mudring under brua vil være av positiv betydning for å få bedre gjennomstrømming.