Gå til sidens hovedinnhold

Farevarsel for Vestfold – advarer om vanskelige kjøreforhold

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå kommer snøen likevel.

(Tønsbergs Blad)

Det har vært litt fram og tilbake med værvarselet for Vestfold denne uka. Først meldte meteorologene at det ville bli et solid påfyll med snø til helgen, men bare et par dager senere ble snøkaoset avlyst. Men på de nyeste prognosene ser det igjen ut til at snøen vil lave ned over fylket vårt de neste dagene.

– Ja, snø blir stikkordet for denne helgen, sier Marit Berger ved Meteorologisk institutt.

I Tønsberg har snøen allerede begynt å dale fredag ettermiddag – og mer skal det bli.

Farevarsel

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel gult nivå hvor de advarer om vanskelige kjøreforhold i flere fylker, deriblant Vestfold.

«Fra fredag ettermiddag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snø. Lokalt kan det komme 10–15 centimeter snø på 24 timer» advarer de på yr.no.

Les også

Mener brodder til barn kan hemme motorikken – likevel står foreldrene i kø for å kjøpeTil tb.no sier Berger at det vil bli store lokale forskjeller på hvor mye snø som kommer.

– For Tønsbergs del ser det ut til å bli mellom 5 og 7 centimeter med snø fram til lørdag morgen. Så kommer det mer snø på søndag, og da kan det bli mellom 10 og 15 centimeter. Så alt i alt, blir det en god del, sier Berger.

Les også

Dette ansvaret er livsviktig: – Bøter er ingenting i forhold til de menneskelige tragediene

 

Vinglete lavtrykk

Årsaken til at det har vært så varierte varsler denne uka, er et lavtrykk som har vært vanskelig å beregne retningen på.

– Det tok litt tid før lavtrykket bestemte seg for hvor det ville gå, men det virker som at det har bestemt seg nå, sier Berger.

Les også

Forberedt på snøføyke

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.