Muligheter for å lære mer om både geologien og insektene i nasjonalparken

Insektsafari står på timeplanen fram mot sommeren i nasjonalparken.

Insektsafari står på timeplanen fram mot sommeren i nasjonalparken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er flere arrangementer i nasjonalparken de kommende helgene.

DEL

Søndag er det guidet tur i Moutmarka i Færder nasjonalpark.

- Tradisjonen tro fortsetter vi med guidede turer i Moutmarka i Færder nasjonalpark sammen med nasjonalparkvertene Terje Kristiansen og Erik Bleken. Her får vi et innblikk i unik flora, fauna og geologi i Færder nasjonalpark, fra skog til fjære. Både barn og voksne vil ha glede av denne turen. Våre guider kan kunsten å formidle på en levende måte, inviterer nasjonalparken.

Oppmøte er i besøkssenteret til søndag 27. mai.

Stein på programmet

I juni står geologi og insekter for tur, og 17. juni er første dato.

- Også i år har vi en egen guidet tur for de som ønsker å bli bedre kjent med den helt unike geologien i nasjonalparken vår. Terje Kristiansen leder oss gjennom tid og rom og man har muligheten til å få et enestående innblikk i hvordan alt henger sammen. Terje har også mye kunnskap om fauna og flora og deler velvillig av alt han kan, står det å lese om dette arrangementet.

Dronning Sonja fikk sin egen guidede tur i anledning åpningen av Besøkssenter Færder nasjonalpark. Også her er oppmøtet i resepsjonen på nasjonalparksenteret.

Safari av en annen type

Søndag 24. juni er det en safari av den litt uvanlige sorten, nemlig insektsafari.

- Besøkssenter Færder nasjonalpark inviterer til insektsafari i Moutmarka med entomolog Arne Fjellberg. Dette blir en spennenede minisafari inn i insektenes utrolige verden. Arne er kjent for å være en fantastisk formidler og denne turen egner seg derfor ikke bare for de spesielt interesserte, men for alle som er nyskjerrige på den unike naturen i Færder nasjonalpark, lover det fra nasjonalparken.

Her er det altså flere muligheter til å få med seg kunnskap og opplevelser rundt hva som befinner seg i Færder nasjonalpark.
 

Artikkeltags