Vil snakke om eldre i Færder og inviterer alle som ønsker

Inviterer alle til møte: Martin Handeland i KrF er opptatt av eldreomsorg i Færder og håper  mange vil delta når Færder KrF inviterer til dialogmøte på Tjøme 1. juni om nettopp dette. Foto: N. Blix

Inviterer alle til møte: Martin Handeland i KrF er opptatt av eldreomsorg i Færder og håper mange vil delta når Færder KrF inviterer til dialogmøte på Tjøme 1. juni om nettopp dette. Foto: N. Blix

Artikkelen er over 3 år gammel

Innen 2040 er det dobbelt så mange mellom 80 og 89 år i Færder som nå. KrF inviterer til dialog om hvordan de skal ha det 1. juni.

DEL

– Det vil sannsynligvis kreve flere institusjonsplasser og vi må få tak i mer pleiepersonell. KrF er opptatt av hvordan vi kan forebygge så flest kan bo lengst mulig hjemme, forteller Martin Handeland, kommunestyrerepresentant og lege.

Han forklarer at de kan se for seg at kommunen tilbyr et forebyggende hjemmebesøk til de over 75 år som kan gi kommunen oversikt, være i forkant med løsninger og skape et kontaktpunkt med tjenestene for de eldre. Samtidig går det en etisk grense et sted, når er man for syk til å bo hjemme eller i omsorgsbolig? Og hvordan kan man sette en grense som er lik for alle, ikke avhengig av kapasitet på et hvert tidspunkt? Disse spørsmålene vil KrF gjerne komme i dialog om med Færders innbyggere, og inviterer alle til et åpent dialogmøte om disse temaene torsdag 1. juni på Fredtun samfunnshus på Tjøme. Sykepleier og doktorgradsstipendiat Signe Tretteteig vil drøfte løsninger for god demensomsorg. Prosjektleder for Færder helse og omsorg, Hilde Kari Maugesten, vil ta for seg eldreomsorgen i Færder kommune.

– Det er viktig å ha dialog om disse temaene. Det er en utfordring å klare å ligge i forkant av behovet, mener Handeland.

KrF har vært pådrivere for tydeligere kriterier for tildeling av langtidsopphold i sykehjem eller heldøgnsbemannet bolig. Handeland nevner også køtendenser i dagrehabiliteringen, der han ser behov for bedre kapasitet.

– Mer målrettet forebyggende arbeid i forhold til ensomhet og fysisk form vil gi en bedre og mer verdig alderdom, tror han, og håper mange vil delta 1. juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.