Gå til sidens hovedinnhold

Færder kommune vil betale gravferd for pasient som døde

Artikkelen er over 2 år gammel

Færder kommune vil betale for gravferden til en pasient som døde etter å ha blitt badet i glovarmt vann på en institusjon. Kommunen er siktet etter dødsfallet.

(Tønsbergs Blad)

51 år gamle Alf Johan Halvorsen ble stedt til hvile onsdag. Samme dag tilbød Færder kommune å dekke familiens kostnader i forbindelse med gravferden, skriver Aftenposten.

Den sterkt funksjonshemmede mannen døde i februar av brannskader han fikk da han ble badet i altfor varmt vann i omsorgsboligen han bodde i på Nøtterøy. Ifølge obduksjonsrapporten kan temperaturen i badevannet ha vært opp mot 70 grader.

Både pleieren og Færder kommune er siktet etter dødsfallet.

– Omsorgsarbeideren er tatt ut av tjenesten, har permisjon og følges opp av psykososialt team og bedriftshelsetjenesten, sier rådmann Toril Eeg i Færder kommune.

Virksomhetslederen og lederen for miljøarbeiderne ved bofellesskapet der Halvorsen bodde er midlertidig erstattet, skriver Tønsbergs Blad.

Dødsfallet ved Oserødmyra bofellesskap

■ Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

■ Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitessykehus i Bergen.

■ Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

■ Tirsdag 5.mars ble en kvinne i 30-årene siktet i saken. Det er i følge foreløpige medisinske undersøkelser konkluderer med at det er rimelig å anta at dødsårsaken er brann/skåldingsskader.

■ Torsdag 7.mars ble det tatt ut siktelse mot Færder kommune med grunnlag i brudd på helsepersonellovens bestemmelse om organisering av virksomheten.

■ Onsdag 13. mars orienterte rådmann Toril Eeg om at det er satt inn en midlertidig leder for hver av de to boligene i Oserødmyra. Og mens etterforskningen pågår skal ikke virksomhetslederen for miljøarbeidertjenesten fungere som virksomhetsleder for Oserødmyra.

 

LES OGSÅ: Mann døde etter å ha blitt badet i glovarmt vann

LES OGSÅ: Kommunen er siktet etter dødsfallet: – I en så alvorlig hendelse, er det som forventet

Kommentarer til denne saken