Gå til sidens hovedinnhold

Får du ikke gått i kirken på julaften? Se gudstjenesten her

På grunn av koronapandemien er det plass til langt færre under julegudstjenesten i Tønsberg domkirke. Men fortvil ikke. Vi viser gudstjenesten her fra klokken 08 torsdag.

(Tønsbergs Blad)

– Plutselig er folk som har gått til gudstjeneste på julaften så lenge de kan huske, forhindret. Mange vil savne kirken de er glade i. Dette er bakgrunnen for at vi har valgt å gjøre en innspilling av gudstjenesten i domkirken slik mange kjenner den, sier sokneprest Jan Terje Christoffersen.

I sendingen som blir tilgjengelig hos Tønsbergs Blad fra klokken 08 torsdag morgen, får man blant annet høre orgel, strykere og Tønsberg domkirkes jentekor.

Domkirkens prester og musikere medvirker også sammen med biskop Jan Otto Myrseth som preker. Gudstjenesten er inspirert av den engelske tradisjonen kalt Lessons and Carols, hvor korte lesninger fra profetene leder fram til selve juleevangeliet fra Lukas; «Det skjedde i de dager».

Mellom hver lesning er det sang og musikk, og for hver lesning tennes det ett lys. Alle som ser på kan selv delta i gudstjenesten med å tenne hvert av de fire lysene i adventstaken, hvite denne gangen, og synge med på salmene. Navnet og nummer på salmene står i tekstfeltet under filmen.

Gudstjenesteprogrammet vil også være tilgjengelig i sin helhet på tonsbergdomkirke.no (eller på Tønsbergs blads hjemmeside).

– Denne julen betyr fellesskapet mer enn noen gang. Velkommen til å delta i gudstjenesten enten det er i selve kirken eller på nett, sier Christoffersen.

Det blir flere anledninger til å gå i kirken også denne julen. Gudstjenesten i domkirken 1. juledag er for de som har fått billett, men høytidsgudstjenesten gjentas med samme salmer og liturgi 2. juledag. Også på 3. juledag er det gudstjeneste i domkirken.

Det samme er det i i nyttårshelgen og søndag 3. januar.

Kommentarer til denne saken