(Tønsbergs Blad)

Onsdag formiddag ble Gry Kamfjord Pettersen hedret for sin lærerinnsats og evne til å omfavne ny teknologi og bringe den inn i klasserommet, opplyser Færder kommune i en pressemelding på sine nettsider.

LES OGSÅ: Kommunen jakter leiligheter: – Behovet vil være kontinuerlig

Overveldet

Sjuende trinns-elevene, ordfører Jon Sanness Andersen og Cathrine Kvitberg, rådgiver for Ungt entreprenørskap Vestfold og Telemark, hadde stelt i stand en gjev feiring av lærerens innsats for ungt entreprenørskap.

– Overraskelse, ropte den feirende gruppen og toget inn i klasserommet med diplom, kake og blomster.

Lærer Gry Kamfjord Pettersen ble lett overveldet da hun ble fortalt at lærere i hele kommunen har nominert henne som årets entreprenørskapslærer.

– Vi er ett team – elevene og jeg, sa hun forfjamset og glad.

Nøkkelperson

Imens tok Ordfører Jon Sanness Andersen ordet.

– Færder kommune ønsker å satse på entreprenørskap. Og da er vi avhengige av ildsjeler – noen som brenner for nyskaping og skapergleder, og en sånn er du. Det er veldig viktig at vi har lærere som deg, Gry, sa han.

Ordføreren beskriver Kamfjor Pettersen som en ekstraordinær lærer, som har vist seg å være en nøkkelperson for både elever og kolleger på skolen. En lærer med omfattende erfaring, pågangsmot og evnen til å få elevene til å evaluere og reflektere over sitt arbeid.

– Gry er ekstremt flink til å få elevene til å finne løsninger og bygger et positivt og inkluderende klassemiljø. Ikke bare er hun en dyktig lærer, men hun har også vist en imponerende evne til å omfavne ny teknologi og bringe den inn i klasserommet, sier Sannes Andersen.

Stolte elever

Ordføreren trakk også fram at Gry jobber hardt for å knytte sammen fagområdene og inkludere lokale næringsliv og kommune i skoleprosjektene.

– Hun har knyttet SMART-prosjektet opp til fag som naturfag, norsk samt kunst og håndverk – og henter inn personer fra næringsliv og kommune til å sitte i juryen på skolemessene, sier han.

Alt skrytet fikk den nominerte læreren til å smile bredt og takke alle de oppmøtte.

– Jeg ser hvor gøy elevene synes at dette er, og hvor stolte de er av det de får til, sa hun og tok imot diplom og blomster.

Den 30. mars kåres årets entreprenørskapslærer for Vestfold og Telemark på Hjertnes i Sandefjord.