- I høst fikk vi 126.000 kroner fra fylkeskommunen for å bruke direkte på elevrettede aktiviteter, dialog og koronaoppfølging etter en så lang periode med koronatiltak. 50.000 kroner av dette har vi valgt å bruke på grafittikunst i den ene gangen på skolen, forklarer Kristine Slettom, nestleder i elevrådet ved Nøtterøy videregående skole.

- Vi utfordret

Det er Steinar Caspari, kjent grafittikunstner, som fikk oppdraget på skolen.

- Elevrådet utfordret Caspari til å lage et kunstverk i gangen med positivt uttrykk, som ville få tankene bort fra koronahverdagen. Elevene mener Caspari har utført dette på en fin måte, ved å bruke mangfoldige symboler og sterke farger som er der for å glede både nåværende og fremtidige elever ved skolen. Dette er kunst man blir glad av, synes Slettom.

- Stort for oss

Torsdag hadde elevrådet invitert Caspari til skolen for å motta en gave, etter at han var ferdig med å male grafittikunst i gangen.

- Det er utrolig stort for oss at han takket ja til dette, og vi synes det har blitt utrolig fint. Elevene ved skolen er veldig fornøyde med resultatet, og synes det har gjort den tidligere hvite gangen et stort løft, sier Slettom fornøyd.